-

Futbol topu büyüklüğünde mantar şaşırttı

Futbol topu büyüklüğünde mantar şaşırttı

mask

Futbol topu büyüklüğünde mantar şaşırttı

BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi'ndeki Süphan Dağı eteklerinde Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi 42 yaşındaki Bahaddin Kavrat, tarafından bulunan futbol topu büyüklüğündeki mantar şaşkınlık yarattı.
2/5
mask
Türkiye’nin 3'üncü yüksek dağı olan Süphan Dağı eteklerindeki Sütey Yaylası, birçok doğal güzelliği içerisinde barındırırken aynı zamanda doğada kendiliğinden yetişen ve halk arasında 'Göbelek' olarak adlandırılan dağ mantarı için de halkın uğrak mekanı durumunda bulunuyor.
3/5
mask
Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Kavrat da arkadaşlarıyla birlikte Sütey Yaylası'nda gezinti yaparken, daha önce karşılaşmadığı büyüklükte bir mantarla karşılaştı. Futbol topu büyüklüğü ve 3 kilo ağırlığı olan mantarı görünce büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirten Kavrat, hayatında ilk defa böyle bir mantarla karşılaştığını söyledi. Kavrat, şöylededi:
4/5
mask
"Mantarın büyüklüğünü görünce arkadaşlarım ile birlikte büyük şaşkınlık yaşadık. Bulduğumuz mantar top büyüklüğünde yaklaşık 3 kilo ağırlığındaydı. Ancak mantar kendisi açmadığı için zehirli olduğunu düşünerek yaptığımız incelemenin ardından mantarı yine bulduğumuz yere bıraktık.
5/5
mask
Mantar belki de yenilebilirdi fakat biz zehirli olamayacağına emin olamadığımız için mantarı almadık. Ancak arkadaşlarımızla birlikte Sütey Yaylası'nda zehirli olmayan normal dağ mantarlarından topladık."

02 Haz 2016 - 12:30 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.