Galatasaray Başkanı Özbek, Lucescu iddialarını doğruladı!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, görüştükleri teknik direktörün Mircea Lucescu'nun olduğunu açıkladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Sarı-Kırmızılılar'ın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Lig TV'de usta gazeteci Şansal Büyüka'nın sunduğu 'Futbol Gündemi' adlı programda konuşan Özbek, yeni sezonda takımı çalıştırması için Mircea Lucescu ile görüştüklerini duyurdu.

'Lucescu ilk tercihlerimizden'

"Hoca konusunda ön çalışmalarımız var. En uygun hocanın seçimi konusunda çalışıyoruz. Birçok görüşmeyi planladığımız hoca şu anda görevde. Onlar da sezonun bitmesini bekliyor. Elbette Lucescu'yu Galatasaray'ın başında görmek isteriz. Lucescu ilk tercihlerimizden. Lucescu ile bir telefon görüşmesi yaptık, bize bir süre verdi. Süreyi değerlendiriyor."

'Galatasaray'da kırgınlık olmaz'

"Camianın önde gelenleri genel kurul ve taraftarlardır. Taraftarların söylediğini de dikkate alıyoruz. Genel Kuruldan kaçma gibi tavrımız yok. seçim isteniyorsa, seçimin nasıl gündeme geleceği ve yapılacağı tüzükte yazıyor, belli. Seçilirken, genel kurul bana bu emaneti 3 yıl için verdi. 3 yıllık planlarımı yaptım, sorunları iyi bilen biriyim. Galatasaray'ın seçilmiş ekibinin içinde kırgınlık olamaz. Böyle bir şey söz konusu değil."

'Elinde projesi olan gelsin'

"Yönetim uyum içinde olmalı. Genel Kurul bizi %70 oranıyla seçti. Ben hala o desteği arkamda hissediyorum. Duygun Yarsuvat ile görüş ayrılığı söz konusu olamaz. Bütün görüşler Galatasaray'ın iyiliği için vardır. İstesek de istemesek de periyodik genel kurulumuz var. Seçimli genel kurul iki sene sonra. Galatasaray'a hizmet etmiş başkan ve başkan yardımcı ve yöneticilerle görüşüyorum. Galatasaray'ın iyiliği için elinde projesi olan kim varsa gelsin. Alp Yalman abiyle de görüştüm. Seçim iddiasını ortaya koyanlarla konuştum. Benim amacım koltukta oturma amacı değil dedim. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'a başkanlık teklif ettim. Ben yardımcıları olarak görev almak istedim. Kabul etmediler."

'Toplam borç yükü 1.5 milyar TL civarında'

"Mayıs sonunda 80 milyon TL ödememiz var. Yaklaşık 50 milyon TL ödeyeceğiz. Bunlar hep ötelenmiş borçlar. Eskiden kalan borçlar. Galatasaray'ın iyi yönetilmediğini söylüyorlar. O zaman gelin daha iyisini yapın. Galatasaray'ın toplam borç yükü 1.5 milyar TL civarında."

'Florya'dan Alp Yalman sorumlu olacak'

"Benim buraya geliş amacım Galatasaray'a hizmettir. İyi yöneteceğini düşündüğüm biri çıkarsa koltuğu derhal teslim ederim. Galatasaray'a hizmet edecek kim varsa onu davet ediyorum. Kardeşim Mehmet Özbek gelip 'Galatasaray'a hizmet etmek istiyorum' dediğinde 'hayır' mı deseydim? Bundan sonraki süreçte Florya'dan sorumlu kişi Alp Yalman olacak. Orayı Alp Yalman yönetecek."

'UEFA'nın mektubu dengemizi bozdu'

"Hamza Hamzaoğlu'yla girdiğimiz süreçte bu beraberliğin yürümediğini gördük. Biz Mustafa Denizli'yle konuştuk ve bir program yaptık. O sırada bize UEFA'dan mektup geldi. Bu mektup Galatasaray'ın ligde geldiği durumun en büyük etkenidir. Mektupta şu kadar transfer yapabilirsin diye uyarı geldi. Bu dengemizi bozdu. Ara transferi değerlendiremedik."

'Terim'i kim istemez!'

"Fatih Terim hoca, Galatasaray'ın imparatoru, efsane. Şu anda görevde olması Galatasaray'ın şanssızlığı. Fatih hocayı kim istemez! Keşke Fatih hoca Galatasaray'ın başında olsa. Görevde olması nedeniyle üzerine gitmedik."

'Kiralık gidenler dönüyor'

"Başarı çıtasını en üst seviyeye çekmek için bu bütçeyle de transferleri yapmak mümkün. Öyle bir durum olsun ki, biz bir düğmeye basalım, bu transferleri yapan adamlar gelsin bizim karşımıza otursun. Bruma veAlex Telles dönüyor. Dzemaili de dönüyor. Kim kalacak, kim gidecek bunun kararını hoca verecek. Donk şu anda kontratlı oyuncumuz. Önümüzdeki dönemde kararı yeni gelen hoca verecek.

'Rodallega ve Mehmet Topal...'

Başkan Dursun Özbek, Şansal Büyüka'nın basında yer alan Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Mehmet Topal ve Akhisar'ın yıldızı Rodallega iddialarını sorması üzerine şöyle dedi:

"Bu sorunuza teşekkür ediyorum, susma hakkımı kullanıyorum."

18 May 2016 - 16:12 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.