Gaziantep MEM Yönetici Atamalarında Skandal İddiası

Gaziantep İlinde 09/05/2017 tarihinde, duyuruya çıkan okullara yönetici olarak atanmak amacıyla yöneticilik mülakat sınavlarına müracaatlar yapılmıştır.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Yönetici Atamalarıyla ilgili ciddi iddialar ortaya atıldı. İşte o açıklama:

Gaziantep İlinde 09/05/2017 tarihinde, duyuruya çıkan okullara yönetici olarak atanmak amacıyla yöneticilik mülakat sınavlarına müracaatlar yapılmıştır. Yöneticilik mülakatına giren kişilerin sınav anı, sorulara verdiği cevaplar, komisyon ve sınava giren kişiler arasında neler konuşulduğu, kameralarla kayıt altına alınmamıştır. Hangi okula kimlerin müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak atanacağı, mülakat sınavı öncesi belirlenmiştir. Sınavlarda torpili olan kişilere atanabileceği yüksek puanlar verilirken, torpili olmayan kişilere de düşük puanlar verilmiştir. Gaziantep’te 3-21 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılan yöneticilik mülakatlarında kimlere kaç puan verildiği liste halinde açıklanmamış, sınav sonuçları gizlenmiştir. 17/08/2017 tarihinde Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü sayfasında, tercih edilmesi için duyuruya çıkan okul yöneticilikleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’nin “Yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar” başlıklı 21. Maddesinde belirtilen şartlara göre açıklamalar yapılmamıştır. Türkiye’de neredeyse tüm illerde, bu açıklama müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılıklarının karşısına yazılarak, tercih yaparken dikkat edilmesi sağlandığı halde, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu açıklama yapılmayarak yönetici adayları arasında haksızlıkların yaşanmasına sebebiyet verilmiştir. Özellikle, bayan ve branş önceliklerinin yazılmaması nedeniyle ilgili okul yöneticiliklerini tercih ederek, bayan ve branş önceliği puanı alarak avantajlı olması gereken yüzlerce yönetici adayına haksızlık yapılmıştır. 2017 yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu’nda, Okul Öncesi alanı öğretmenlerin türü itibariyle atanabilecekleri bağımsız anaokulları ile bünyesinde anasınıfı bulunan ilkokullara yönetici olarak görevlendirilebilecekleri, belirtildiği halde bu düzenlemeye aykırı olarak Gaziantep ilinde 10 tane Ortaokula, Okul Öncesi Öğretmenliği branşından müdür yardımcısı ataması yapılmıştır. Yöneticilik mülakat sınavlarında önceden belirlenen kişilere yüksek puan verdirilmiş, yüksek puan verdirilen bu kişilere yöneticilik tercihlerinin yapıldığı 21-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında da özellikle tek tercih yaptırılmak suretiyle, önceden belirlenen okullara atanmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Gaziantep ilinde, kişilerin hak kaybına sebebiyet veren bu yapılanmanın ortaya çıkartılarak, hukuki sürecin başlatılması gerekmektedir. Bunun için de 21-25 Ağustos 2017 tarihlerinde tek tercih yapan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı adaylarının öncelikle belirlenmesi, akabinde tek tercih yapan adayların yaptıkları tek tercihe atanıp atanmadıklarını incelenmesi, bu usulsüz atamalarda adayları yönlendiren kişilerin tespit edilmesi için gerekli inceleme ve tespitlerin yapılması elzemdir.

Gaziantep ilinde yönetici mülakat sınavları ve yönetici atamalarında, haksızlık, yandaş kayırma ve adaletsizlik yapılmış, belirli kişilere çıkar sağlanmak suretiyle, görev ve yetki kötüye kullanılmıştır. Bu hususta, ilgili kişilerin tespit edilerek, Türk Ceza Kanunu uyarınca suç teşkil eden bu fiilleri uyarınca cezalandırılmaları ve haklarında disiplin soruşturması başlatılması için gerekli işlemlerin ivedilikle yapılması gerekmektedir.

23 Eyl 2017 - 14:24 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.