Gezi ruhuyla 'hayır' değil, 15 Temmuz ruhuyla 'evet'

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “16 Nisan’da gezi ruhuyla her dilde hayır diyeceklere karşı biz de 15 Temmuz ruhuyla tek dilde 'evet' diyeceğiz” dedi.

Gezi ruhuyla 'hayır' değil, 15 Temmuz ruhuyla 'evet'
Gezi ruhuyla 'hayır' değil, 15 Temmuz ruhuyla 'evet'
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “16 Nisan’da gezi ruhuyla her dilde hayır diyeceklere karşı biz de 15 Temmuz ruhuyla tek dilde 'evet' diyeceğiz” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından ülke genelinde başlatılan “Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet” buluşması Sivas’ta gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu programa, Genel Başkan Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi İbrahim Temiz, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Yalçın, “Biz özelde üyesinin genelde tüm emekçilerin ve milletimizin refahı için çalışan bir teşkilatız. Onun için geleceğin Türkiye’sinde müreffeh bir yaşam için istikrarı önceliyor ve emek için olduğu kadar evet için de çalışıyoruz” diye konuştu.

Mazluma dinini sormayan bir emek örgütüyüz

Memur-Sen kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın sözlerini hatırlatan Yalçın, “Bizim medeniyet öğretimiz mazlumun dinini sormamayı gerektiriyor. Rahmetli başkanımız da ısrarla bunu dile getiriyordu. Çünkü adalet İslam medeniyetinin temel direklerinden biridir. Memur-Sen nerede mazlum varsa orada olan, mağdura el uzatan bir teşkilattır” şeklinde konuştu.sivasyalcin116 Nisan Bu Ülkenin Kaderidir

Yeni anayasa çalışmalarında Memur-Sen’in de sorumluluk aldığını vurgulayan Yalçın, “Bizler bu ülkede anayasa kılıfı ile zorbalığın mağduru olmuş, darbe anayasasının ceremesini çekmiş bir kitle olarak Türkiye Anayasa Platformu’nu kurmuş ve bu ülkenin yeni anayasaya olan ihtiyacını defaatle dile getirmiş bir sendikal hareketiz. İlerleyen süreçlerde de daha özgürlükçü daha demokratik bir zeminin oluşturulması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.sivasyalcin216 Nisan halk oylamasına ilişkin,“16 Nisan bu ülkenin kaderidir” diyen Yalçın, “16 Nisan yarına ilişkin yürüyecek miyiz, büyüyecek miyiz, yoksa her defasında tökezleyecek miyiz? Bunun kararının verileceği kader andır. 16 Nisan'da bizim yola çıkışımıza, bizim ortaya ter akıtışımıza karşın 'siz bir emek hareketisiniz niye bunlara giriyorsunuz?' diyerek bu işi sanki siyasetin bir yarış alanı, bir kavga alanı gibi göstermeye çalışan bir manipülatif hareketle alanda kirli bir dalga oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

Hayır demek FETÖ, PKK ve Hollanda’yı sevindirmek demek

Yalçın, "Türkiye parlamenter sistemi geride bırakarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine, bundan sonra on yılların, yüz yılların geleceğini belirleyecek bir kritik eşik yaşıyor. Bu eşiğe ilişkin hayır kampanyası yürütenlerin bu anlamda kafa bulandırmaya, beyin sulandırmaya çalışmaları kesinlikle bilinçli bir harekettir. Hayır diyenleri PKK ile FETÖ ile eş tutmak doğru değildir. Referandumda 'Hayır' demek PKK'lı olmak demek, 'Hayır' demek FETÖ'cü olmak demek değildir. Ancak referandumda 'Hayır' demek PKK'ya bayram ettirmek, FETÖ'ye göbek attırmak, Hollanda'ya lokma döktürmek, Almanya'ya cümbüş yaptırmaktır” diye konuştu.

Budak: Sahada alın teri akıtıyoruz

Programa katılan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak da bir konuşma yaptı. Önümüzdeki süreçte çok önemli 3 dönem yaşanacağını ifade eden Budak, “Birileri masada oturup kalırken, Sahada da masada da dişe diş, kora kor bir mücadele, yorgunluk ve alın teri bekliyor bizi” dedi.

28 Şubat dönemini hatırlatan Budak, “28 Şubat sürecini Memur-Sen’siz geçiren ülkemizin halini unutmadan, Memur-Sen’in varlığı ile güzelleşen ülkemizde daha güzel günler bizi bekliyor. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyütmeliyiz, diyorum. Bu bilinçle ‘Memur-Sen’e Davet’ seferberliği başlattık. Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği 15 Mayısa kadar hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmaktır” diye konuştu.

Temiz: Memur-Sen bu ülkenin hissiyatıdır

Programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl temsilcisi İbrahim Temiz ise “Merkezine hak kavramını koyarak yola çıkan bu teşkilat kurulduğu günden bu güne kadar hep hakkın ve haklının yanında yer almış, zulüm kimden gelirse gelsin zalimin karşısında dik bir duruş sergilemiştir” dedi.

Memur-Sen’in Anadolu mayasıyla yoğrulduğunu belirten Temiz, “Memur-Sen bu ülkenin hissiyatı, mozaiği ve çimentosu görevini üstlenmiştir. Ülkemizin başının sıkıştığı anlarda Genel başkanından üyelerine varıncaya kadar taşın altına elini uzatmayı bırakın vücudunu ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

Bilgin: Sivil toplum olmadan anayasa olmaz

Programa katılan Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Bilgin, Memur-Sen’in özellikle referandum sürecini siyasetin alanından çıkararak sivil topluma yaymasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

23 Mar 2017 - 21:59 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.