Hac ve umre mülakat sınavına girecek memura harcırah verilir mi?

Diyanet, hac ve umre organizasyonlarında görevlendirilecek personelin seçimine dair mülakat işlemlerine katılacak personele harcırah verilmeyeceğini açıkladı

Memurlar.Net
Haber albümü için resme tıklayın

Diyanet İşleri Başkanlığının, Türk Diyanet Vakıf Sen'e verdiği görüş yazısı

İlgi: 26/11/2015 tarihli ve 1568 sayılı yazı.

Hac ve umre organizasyonlarında görevlendirilecek personelin seçimine ilişkin sözlü sınav ve mülakatlar mümkün olduğunca katılımcıların ulaşımlarını kolaylaştıracak şekilde planlanmakta, bölge merkezi olarak belirlenen il merkezlerinde icra edilmektedir. İlgi yazınızda talep ettiğiniz hac ve umre sözlü sınavlarına il dışından katılan personelin idari izinli sayılmaları hususunda birimimizce herhangi bir sakınca görülmemektedir. Bilindiği gibi hac ve umre hizmetleri ile ilgili ödemeler 6245 sayılı Harcırah Kanunu'na göre değil 30 Ekim 2011 tarihinde yürürlüğe giren 2011/2347 sayılı Hac ve Umre Seyahatleri İle İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararına göre yapılmaktadır. Hac ve umre muhasebe işlemleri özel bir mevzuata sahiptir. Bu itibarla hac ve umre organizasyonlarında görev almak isteyen personele katılacakları sözlü sınav ve mülakatlar için yolluk ve yevmiye ödenmesi mümkün görülmemektedir.

İlginize teşekkür eder, bilgilerini rica ederim.

Enver GÜNENÇ

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü

Başkan a.

28 Ara 2015 - 16:00 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.