Hacı Sarı'nın "Çocuk Ruhu" Okuyucularla Buluştu

Kayseri’deki 3. Kitap Fuarına katılan Eğitimci-Yazar Hacı Sarı, ‘Çocuk Ruhu’ isimli kitabı ile okuyucularla buluşurken, “Kişisel gelişim kitapları daha çok batı mantığı ile yazılıyor.

Eğitimci-Yazar Hacı Sarı: “Biz kişisel gelişim kitaplarında kendi milli ve manevi değerlerimizi ön plana çıkarıyoruz” dedi. Kayseri’deki 3. Kitap Fuarına katılan Eğitimci-Yazar Hacı Sarı, ‘Çocuk Ruhu’ isimli kitabı ile okuyucularla buluşurken, “Kişisel gelişim kitapları daha çok batı mantığı ile yazılıyor. Biz bu kitabımızda kendi kültürümüzden, milli ve manevi değerlerimizden bir şeyler katmaya çalıştık” dedi.

3. Kitap Fuarında, kitapseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Eğitimci-Yazar Hacı Sarı, “Kayseri’nin düşünce ve fikir hayatında biz de karınca kararınca katkı sağlamaya çalışıyoruz. İkinci kitabımız Çocuk Ruhu ismini taşıyor. Çocuklarımız son zamanlarda popüler kültürün esiri olmuş durumda. Okumayı çok fazla sevdiremiyoruz. Teknolojiye teslim olmuş durumdalar. Biz çocuklarımızı kendi değerlerimiz ve kültürlerimizle, çağın gerektirdiği özgüven ve teknolojiyi kullanarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocukların bizim kalarak hayata hazırlanmalarını örnekler vererek bu kitabımda anlatmaya çalıştım” dedi.

Hacı Sarı, “Okuyucularımızın ilgisi çok güzel. İki gündür buradayız fakat kitaplarımız tükenmek üzere. Kişisel gelişim kitapları daha çok batı mantığı ile yazılıyor. Ama biz burada milli ve manevi değerlerimizi ön plana çıkararak bu şekilde bir kişisel gelişim kitabı yazmaya çalıştık. Bu özelliğinden dolayı farklı bir yapısı var. Okuyucuların ilgisi gayet güzel” ifadesinde bulundu.

Biz de memurpostasi.com olarak, yazarımız Hacı Sarı'yı bu eseri eğitime kazandırıdığı için tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz...

Hacı SARI Kimdir?

1976 yılında Kayseri- Yahyalı’da doğdu. İlkokulu Yahyalı Kirazlı köyünde tamamladı. Kayseri Merkez İmam Hatip Lisesini 1995 yılında bitirdi. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi, Edebiyat fakültesi, Türk Dili ve edebiyatı bölümünde tamamladı. İstanbul ve Kayseri’de çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptı. Halen Kayseri’de eğitim öğretim faaliyeti yürüten Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesinde Türkçe- Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi Basın İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Yazar, yazı hayatına üniversite yıllarında başlamıştır. Biat, Tarih ve Düşünce, Yeni Dünya dergilerinde yazıları yayımlandı. Görev yaptığı okulların yayın iletişim faaliyetlerinde aktif olarak faaliyet yürüten yazarımız, “Yaratıcı yazarlık ve yazıhane oluşturma” çalışmalarını yürütmektedir.

Kay Tv ve Erciyes TV’de “Şehir ve Kültür” isimli televizyon programı yapmaktadır.

Güney Rusya üniversitesinde Psikoloji dalında doktora eğitimine devam etmektedir.

“ÇOCUKLARIMIZ BAŞKASININ OLMASIN”

Çocuk, genç, aile, arkadaş, inanç kavramları ve bu kavramların muhatapları modernizmin etkisiyle yeni ve farklı anlamlar kazanmıştır. Eğitimin her alanda şart olduğu bir ana şahit olmaktayız. Özellikle aile mefhumu, bünyesinde barındırdığı derin anlamı kaybetmek ve birleştirici, eğitici özelliğini yitirmek üzeredir.

Ailenin, neslin, toplumun geleceği olarak ifade edilen çocukların ve gençlerin popüler kültürün etkisinden uzak tutulması gerekmektedir. Başka kültürlerin yaşam tarzını benimseyen ve bu şekilde yaşayan gençler, cismen sizin olabilir fakat bu gençler, fikren başkalarının çocukları olmaya devam edecektir.

Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili çok fazla eser neşredilmiştir, neşredilmektedir. Fakat neşredilen bu kitaplarda genelinde, çocukların ve gençlerin eğitimi, genellikle sosyolojik, psikolojik kavramlar ve kuramlar üzerinden yapılmaktadır. Batılı sosyologların, psikologların ve pedagogların doğruları Müslüman ve Türk öğretilerine göre yetişmesi gereken gençlerin dertlerine çare olamamaktadır. Her milletin, her kültürün, her inanç grubunun çocuklar ve gençler hususunda farklı hassasiyetleri vardır.

AMAÇ:

Çocuklarımız Başkasının Olmasın isimli kitabımızda İslam dininin, Anadolu kültürünün, milli değerlerin ışığında bir kişisel gelişim ve çocuk- genç eğitimi modeli oluşturulması hedeflenmiştir. Sahada gördüğümüz genç profillerinden hareketle daha gerçekçi ve bize ait olan çözüm önerileri oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Batılı mütefekkirlerin, sosyologların, psikologların görüşleri göz ardı edilmemelidir. Fakat Mensubu olduğumuz inanç sistemi ve kültürel yapıyı merkeze alarak gençlerimizi geleceğe hazırlamak durumundayız.

Çağın gereklerine vakıf, inancına yabancı olmayan, kişiliğini kültürel ve inançsal mirastan besleyen gençler ve bu doğrultuda hareket eden aileler çalışmamızın hedefleri arasındadır.

Görsel: Kayseri Haber

memurpostasi.com

23 Eki 2016 - 22:30 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.