'Halepliler Açken Tok Yatamayız'

Ankara MamakTürközü Mahalle sakinleri yokluk ve acılar içerisinde yaşama mücadelesi veren Halep için yardım seferberliği düzenledi. Mahalleliler Haleplilerin açken kendilerinin tok yatmalarının doğru olmadığını ifade etti.

Halep için başlatılan yardım kampanyası kapsamına Ankara Mamak Türközü Mahalle sakinleri bir kamyon yardım malzemesi topladı. Gıda ve giyim yardımında bulunan sakinler “komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisini kendilerine rehber edindiklerini ve Halep’li kardeşlerinin açken kendilerinin rahat yatamayacaklarını söylediler.

İŞTE TÜRK İNSANI, İŞTE MÜSLÜMAN

Mahalle sakinlerinden Mesut Çiftçi, Türkiye’de çok duyarlı insanların olduğunu, kendilerinin de düzenlenen yardım kampanyası kapsamında üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirtti. Halep’te dünyanın gözleri önünde yaşanan faciaya kayıtsız kalamadıklarını ifade eden çiftçi, şunları söyledi: “Halep’teki kardeşlerimize yardım etmeye başladık. Duyduğumuza göre ülkemizin her yerinden yardım yağıyormuş. Allah herkesten razı olsun. O insanlar şu soğukta üşürken, biz sıcak evlerimizde nasıl oturalım. Onlar açken, ayaklarında ayakkabı yokken, bizler nasıl rahat oturalım. İşte Türk insanı, işte Müslüman böyle olmalı. Allah razı olsun.”

BÜTÜN MAHALLE SEFERBER OLDU

Halep’de zulüm gören Müslümanlar için seferber olan mahalle sakinleri dört bir yandan seferber oldu. Türkiye İmam Hatipler Birliği’nin öncülüğünde örgütlenen mahalle sakinleri gıda yardımında giysi yardımında bulundu. Okullardan öğrencilerin ve cami cemaatlerinin de yardım seferberliğine dâhil oldu. Bir kamyondan fazla yardım toplayan sakinler yardımları kamyonlara bizzat kendileri yükledi. Sosyal medya üzerinden de örgütlenen mahalleli çok sayıda yardım toplanmasına vesile oldu.

KOMŞUMUZ AÇKEN TOK YATAMAYIZ

Yardımların yerine ulaşması için yardım kuruluşlarıyla anlaştıklarını belirten mahalle sakini Nihat Tel, “Kardeşlerimiz Halep’te katlediliyor, sağ olsun devletimiz onlara sahip çıktı ama bizlerde birer Müslüman olarak elimizden geleni yapmak istedik. Mahalleli olarak seferber olduk çünkü Peygamber Efendimiz (SAV) hadisi var “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” şeklinde, bu hadisi kendimize rehber edindik ve yardımları toplamaya başladık. Halepliler açken bizlerinde tok yatması doğru değil, inşallah ihtiyaç sahibi Haleplilere bu yardımlar ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Habervaktim Gazetesi

31 Ara 2016 - 17:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.