Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıklar batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Havalar nasıl olacak? / Haritalı
Havalar nasıl olacak? / Haritalı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinde Isparta çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, Mersin kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Isparta çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

10 Haz 2015 - 11:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.