Hayat normale dönerken, normale dönmeyen kurumlar

15 Temmuz darbe tehdidi büyük ölçüde atlatılmış ve hayat normale dönmüş olmasına rağmen bazı kurumlar normal hayata dönmemekte ısrar etmektedir.

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 25 gün geçti. Toplum şokun büyük bir kısmını atlattı, elbirliğiyle yaraları sarmaya devam ediyoruz.

Yıllık izinlerin ikinci bir emre kadar iptalini öngören Genelge de yürürlükten kaldırıldı ancak hala normale dönemeyenkamu kurumları var. İşte hala normal hayata dönmeyen kamu kurumları:

1- Adalet Bakanlığı:

Hayat normale döndüğü halde Adalet Bakanlığında anormallik sürüyor. Adliyelerde izinler açıldı personelin çoğu izne ayrıldı tatile gitti bile ancak tayini çıkan personel bir umut bekliyor, bilet alsalar yanabilir yeni görev yerlerine gitseler eğer nakil tebligatı gelmezse geri dönecek ve yine ortalıkta kalacaklar.

Bir şikayet de, KPSS adaylarından. Kurum söz verdiği zabıt katibi alımını hala yapmadı ve ne zaman ilana çıkacağı konusunda bir bilgilendirme de yapılmıyor.

2- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

2,5 aydır gümrük görevde yükselme sınav sonuçları açıklanmadı

3- Emniyet Genel Müdürlüğü

Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan polisler, 2016 yılı batıdan batıya tayin sonuçlarının hala açıklanmamasından şikayetçi. Her sene temmuz ayında açıklanan tayinler bu sene açıklanmadı ve ne zaman açıklanacağı da belli değil henüz. Polisler mağdur tayinleri çıksa ev bulunacak taşınacak çocuklara okul bakılacak vs. Eş durumundan bu tayini bekleyenler eşlerinden ayrılarak. Sağlık durumdan dolayı bekleyenler mağdurlar.

4- Aile Bakanlığı

Haberimiz sonrasında bütün tercihler alındı ve süreç tamamlandı ancak yerleştirme sonuçları açıklanmadı

5- Vakıfbank

Vakıfbank'ın mayıs sonu yapmış olduğu uzman yardımcılığı ve Ankara için bazı pozisyonların mülakatlarını hala açıklanmadı. Mülakat günü üç hafta içinde açıklanacağı söylendi ama 2 ayı geçti açıklanmaması... Arayanlara sürekli olarak "süreç devam ediyor, değerlendirmeler devam ediyor" şeklinde aynı cevap veriliyor.

6- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 aydır, iki bakan değişmesine rağmen uzman yardımcılığı atama işlemlerinin tekemmül ettirilmesini bekliyor.

6- ÖSYM

2016/1 EKPSS tercih sonuçlarını hala açıklanamamıştır. EKPSS tercihleri sırasında en büyük yol gösterici olan branş bazında sıralamalar da ilan edilmemiştir. Engelli adayları karanlıkta tercih yapmak zorunda bırakılmıştır.

7-Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir uzman yardımcılığı karşılıklı yer değiştirme yönetmeliği uyarınca 2016 yılı becayiş başvurularını Mayıs ayında yaptı. Yönetmelik gereği temmuz ayında sonuçların açıklanması gerekiyordu. Fakat 10.08.2016 olmasına rağmen halen açıklanmamıştır. Sonuçların açıklanma süresinin başvuranlar açısından büyük mağduriyet yaratmaktadır.

8-TİGEM

2016/1 KPSS'de yerleşen adayların bırakın işe başlatılmasını, hangi belgeler ile başvuru yapacağını dahi açıklamadı. Adaylar 14 Temmuz'dan bu yana bekliyor. Gerçekten de bu kurum, KPSS adaylarını unutmuş olabilir.

9- Gençlik ve Spor Bakanlığı

Gençlik ve Spor Bakanlığı uzman yardımcılığı sınav sonuçları 2,5 aydır bekletiliyor ve açıklanmıyor. Bakan aynı bakan, Müsteşar aynı Müsteşar ama sonuçlar açıklanamıyor. (memurlar.net)

12 Ağu 2016 - 18:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.