Hemşirenin zamlı maaşı 3000 lira, Kaymakam maaşı 4500 lira

12 milyona yakın SSK, Bağ-Kur ile 2 milyonun üzerinde de memur emeklisi var ve 14 milyona yakın emeklinin maaşları kıdemine, derecesine, göstergesine göre birbirinden tamamen farklı.

Hemşirenin zamlı maaşı 3000 lira, Kaymakam maaşı 4500 lira
Haber albümü için resme tıklayın

Hürriyet Gazetesinden Noyan Doğan'ın aktardığı bilgilere göre:

12 milyona yakın SSK, Bağ-Kur ile 2 milyonun üzerinde de memur emeklisi var ve 14 milyona yakın emeklinin maaşları kıdemine, derecesine, göstergesine göre birbirinden tamamen farklı. O nedenle tüm kesim emeklilerimizden örnekler seçtik ki, yayımladığımız tablolarda bu örneklerin sayısı da fazladır. Sizler, geçen temmuz ayında aldığınız maaşa yakın olanını tablodan seçerek, yeni zamlı maaşınızı bulabilirsiniz. Ayrıca, bugüne kadar ki yazılarımda da maaşınızın ve ek ödemenizin nasıl hesaplayacağınızı, buna göre 2017'de zamlı maaşınızın ne olacağını da detaylı anlattık.

MÜSTEŞAR MAAŞI NE OLDU?

Açıkça söyleyeyim, okuyuculardan böyle eleştiriler alınca, artık tablolarda yüksek maaşları yazmaktan çekinir oldum. Gelelim, bugünkü tablolardaki zamlı maaşlara. Yeni zamla birlikte müsteşarın maaşı 9 bin 787 liraya, genel müdürün maaşı 8 bin 589 liraya, kaymakamın maaşı 4 bin 500 liraya, hemşirenin maaşı da 3 bin liraya yükseldi. Bu maaşlara ek ödemeler dahildir. Geri kalan emeklilerimiz maaş zamlarını tablolardan bulabilirler.

Okuyuculardan gelen sorular arasında zamlı maaşların ne zaman alınacağı da var. Ona da cevap vereyim. Emeklilerin maaşları farklı tarihlerde yatıyor. Memurların ağırlıklı olarak her ayın 15'inde maaşları yatıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise her ayın 17'sinde başlamak üzere 19 ve 20'sine kadar geçen süre içinde maaşlarını alabiliyor. Bu çerçevede memur emeklileri zamlı maaşlarını ayın 15'inde alabilecek. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin de bu ayın 17'sinden itibaren zamlı maaşları yatacak.

Hürriyet

10 Oca 2017 - 08:52 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.