Hepsi neden AK Parti'ye karşı nasıl birleşti?

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'daki seçimde 'şaibe yapılacak' söylentisini yayanların beyhude çabalar içinde olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, dün Hakkari'deki havaalanı açılışı sonrasında uçakta Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın da olduğu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, seçim güvenliğinden, alınan önlemlere, medyanın yürüttüğü algı operasyonlarına kadar önemli konularda soruları cevaplandırdı.

Davutoğlu ayrıca, AK Parti'ye karşı yürütülen ittifakın da amacını Mursi örneği verecek açıkladı.

İçinde bulunduğumuz günlerde bir seçim güvenliği tartışması başlatmak isteyen çevreler var. Seçim güvenliği ile ilgili vatandaşlara neler söylemek istersiniz?

-Türkiye'de seçimler 1950'lerden beri büyük bir güvenlik içinde gerçekleştirilmektedir. Her sandığın başında parti temsilcilerinden oluşan müşahitler bulunmaktadır. Kaldı ki seçimi biz de yapmıyoruz. Seçimi YSK yönetiyor. Biz yönetmiyoruz ki. Bizim amacımız millete gerçekleri yaptığımız hizmetleri anlatıp, hatırlatıp 8 Haziran sabah büyük bir yeni zaferle daha uyanmaktır. Amaçları bu tarz haberlerle şaibe yaratmaya çalışmaktır. Ancak bunlar beyhude girişimlerdir.

ALGI OPERASYONLARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Sandık başlarına Özellikle internet ortamında, sosyal medyayı da kullanarak bir takım hareketler yapmak istiyorlar. Mesela web siteleri filan açmışlar bilginiz var mı?

- Bu tür çabalar daha önceki seçimlerde de oldu. Bu seçimler için de çok fazla istihbarat almaktayız. Tüm önlemlerimizi alıyoruz. Ayrıca bu seçimler kapalı bir ortamda gerçekleştirilmiyor ki. AGİK temsilcisi tüm seçimleri baştan sona takip ediyor. Günümüz dünyası şeffaf bir dünya. Dolayısıyla bunların hiçbirinin gerçeklikle alakası bulunmamaktadır. Bu pek ikna edici bir durum ortaya çıkarmaz.

Algı operasyonları konusunda müthiş organize olmuş bir paralel yapı var karşınızda. Seçimler de artık son düzlükteyiz. Bu algı operasyonlarıyla ilgili seçim öncesi önlemleriniz neler?

- Bizim farkımız şu: Biz iktidardayız ve meşru bir zeminde çalışıyoruz. Dolayısıyla biz hep gerçeklikler üzerinden hareket etmek durumundayız. Algı operasyonları ile sürekli karşı karşıyayız. Ancak bunlarla aynı zeminde mücadele etmemiz mümkün değil. İşte gezi olayları malum. Bir çok algı operasyonunun altında kaldık ülke olarak. Ancak bunlar tutmadı. Tutmayacak da. Bunlar kısa dönemli ve sonuçsuz hadiselerdir. Ancak istihbari noktada bu tarz algı operasyonu girişimlerini yakından takip ediyoruz. Memleketimiz yeni bir seçim sürecini, gene bir büyük güven içerisinde tamamlayacaktır.

AK PARTİ ONLAR İÇİN 'KÖTÜ ÖRNEK'

Zaman zaman yaptığınız bir altıgen benzetmesi var. Partiler ve onlarla bağlantılı olan paralel yapılar. Bu konuda neler diyeceksiniz..

- Bakın HDP'nin paraleli PKK-Kandil. MHP ve CHP ve HDP hepsine nüfuz eden bir paralel yapı hadisesi var. CHP ve HDP ile irtibatlı yine bir paralel yapı DHKP-C var. Bunların önüne konmuş bir uluslararası bir hedef var. Bölgede yükselen değer olan Türkiye'yi zaafa uğratmak. Bakın tırnak içinde söylüyorum ki ''AK Parti bölgesinde bir "kötü örnektir". Ne demek kötü örnek? Bölgede gerçek demokrasinin kökleşmesini istemeyenler, bölge halklarının kendi kaderlerine sahip çıkmasını engellemeye çalışanlar için kötü örnek. AK Parti tüm Ortadoğu için bir demokrasi beşiği durumundadır. AK Parti olmasa, AK Parti'nin yönettiği Türkiye olmasa kimse ortadoğuda demokrasi arayışına girmezdi. AK Parti'nin bizim için iyi, onlar için kötü örnekliği Ortaoğu'daki halklara bir umut veriyor. Mursi neden iktidardan edildi bu bile düşünülmezdi.

RAHATSIZLIKLARI 'ONE MİNUTE' ÇIKIŞIYLA BAŞLADI

Dolayısıyla Ak Partinin başarı hikayesinin zayıflatılması hem Türkiye'nin zayıflatılması hem de uluslararası ölçekte yeni oyunların devreye sokulmasının kolaylaşması demektir. Aslında bunların tek hedefi bizim çok yukarılara çıkardığımız ölçeği aşağıya çekmektir. Türkiye'yi yükselen bir değer olmaktan alıp, sıkıntı içinde, kendiyle çatışan, ekonomik krizlerle uğraşan bir ülke haline sokmaktır. Bir de uluslararası arenada Türkiye artık konuşan, yol belirleyen, söylediklerinden geri adım atmayan bir ülke profilindedir. Tüm bunlar onları çok rahatsız ediyor. Aslına bakarsanız bu işler "ONE MINUTE" hadisesiyle başladı. Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan saldırılar, iktidarımıza yapılan saldırılar malum..

İKTİDARA TEKRAR GELMENİZ HALİNDE İLK 100 GÜN EYLEM PLANINIZ VAR MI?

-Malumunuz biz halen iktidar olan bir partiyiz. Bizim çalışmalarımız şu anda da devam etmekte. Seçimlerden sonra da hiçbir farklılık olmadan hizmetlerimize, kararlı adımlarımıza devam edeceğiz. Ama elbette yeni bir seçim zaferinden sonra çok daha büyük bir coşkuyla memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni dönemde anayasa, yargı reformu ile ilgili adımlar öncelikli adımlarımız olacaktır.

Önceki Çanakkale dün Hakkari-Şırnak'taydınız. Türkiye'nin bir batısında bir doğusundasınız. Gözlemleriniz neler?

-Biz şunun farkındayız. Bu seçim kritik bir seçim. Tüm yığınaklarını buraya yaptılar. Ne kadar imkanları varsa hepsiyle üzerimize geliyorlar. Ancak biz her türlü saldırıya hazırlıklıyız. Bakın biz Türkiye'nin her bölgesinde, her şehrinde miting yapabilen halkıyla kucaklaşan bir partiyiz. Arkadaşlarla ilk başta planlama yaparken aramızdan bazı isimler "acaba 81 il çok olmaz mı? Biraz düşürsek mi bu sayıyı?" gibi çıkışlarda bulundular. Ama bakın hamdolsun bugün 63'ü tamamladık. Geride 18 ilimiz kaldı. İnşallah oraları da tamamlayacağız önümüzdeki süreçle.

Kaynak : Haber7

27 May 2015 - 15:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.