HSYK kararnamesinin şifreleri

HSYK Ocak kararnamesinde çok flaş tamalar yaptı. Özel yetkili hakim savcılar Anadolu'ya gönderilirken İstanbul Adliyesi'ne birçok yeni Başsavcı Vekili görevlendirildi.

Sabah
Haber albümü için resme tıklayın

NAZİF KARAMAN

12 Ekim'de yapılan seçimle göreve gelen yeni HSYK, geniş kapsamlı ilk kararnamede çok önemli atamalar gerçekleştirdi. Atamalarda HSYK'daki farklı görüşlerin yansımaları dikkat çekti.

Kararnamenin en önemli özelliği Beşiktaş Adliyesinde görev yapan eski özel yetkili hakim savcıların adeta tırpanlanması oldu. MİT Savcısı Sadrettin Sarıkaya Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na, Şike savcısı Mehmet Berk Bakırköy'den Balıkesir Savcılığı'na, diğer MİT savcısı Bilal Bayraktar Bakırköy'den Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'na sürüldü. Selam soruşturması eski savcısı Adnan Çimen ise Büyükçekmece'den Sivas Cumhuriyet Savcılığı'na sürüldü. Yine de İstanbul Adliyesi'nde çok sayıda eski özel yetkili hakim savcı görevde kaldı.

ÖZEL YETKİLİ HAKİMLERE SÜRGÜN

Hrant Dink mahkemesinin başkanı Rüstem Eryılmaz ise Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan Şanlıurfa'ya düz hakim olarak atandı. Balyoz Hakimi Ömer Diken de Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan Uşak Hakimliği'ne atandı. Eski Özel Yetkili Hakim Yakup Hakan Güney da İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan alınıp Edirne Hakimi yapıldı. İstanbul eski Adalet komisyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Karababa Mersin Hakimi yapıldı. Şike Mahkemesi hakimi Hikmet Şen ise Van'a düz hakim olarak atandı.

ALİ DOĞAN VE FEHMİ TOSUN BAŞSAVCI

Adana'da MİT TIR'larını durduran asker ve polislere operasyon yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan Küçükçekmece Başsavcısı yapıldı. Yargıda Birlik Platformu bünyesinde başarılı çalışmaları ile dikkat çeken İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fehmi Tosun İstanbul Anadolu Başsavcısı oldu. Buranın eski Başsavcısı Celal Avar ise düz savcı olarak başka bir adliyeye atandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ise aynı adliyenin başsavcı vekillerinden Harun Kodalak getirildi.

TERÖR VE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR'DAN 5 VEKİL ÇIKTI

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu İstanbul Adliyesi'ne Başsavcı vekili yapıldı. Aynı bürodan Önder Yaman ve Cumali Karakütük yine İstanbul Adliyesi'nde Başsavcıvekili oldu. İstanbul Savcılarından Nuri Çığ Büyükçekmece Fatih Karakuş ve Levent Çağıl ise İstanbul Başsavcı Vekili yapıldı. İstanbul Basın Bürosu Savcıları Vedat Yiğit ve Hacı Hasan Bölükbaşı da İstanbul Adliyesi'nde Başsavcı Vekili yapıldı.

ALİ CENGİZ DÜZ SAVCI

İstanbul Adliyesi Başsavcı Vekilleri'nden Ali Cengiz Hacıosmanoğlu düz savcı olarak Küçükçekmece Savcılığı'na atandı. Yine İstanbul Başsavcı Vekillerinden Ercan Altuncu düz savcı yapıldı. İstanbul Adliyesi'nde 9 yeni Başsavcı Vekili göreve başlamış oldu. Ankara eski Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ise İstanbul Anadolu Adliyesi'nde düz savcı yapıldı.

16 Oca 2015 - 09:20 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.