Hüseyin Avni Mutlu için "büyük vurgun" iddiası!

Avukat Muzaffer Ava, Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Vali Yardımcısı Erol Özer'in trilyonlarca yolsuzluk yaptığını iddia etti.

Avukat Muzaffer Ava, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Vali Yardımcısı Erol Özer hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Terör tazminatlarının ödenmesi konusunda her iki isminde yolsuzluk yaptığını öne süren Ava, suç duyurusunda bulundu. Avukat Muzaffer Ava, trilyonlarca yolsuzluk yapıldığını ve bunun Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ört bas edildiğini de iddialarına ekledi.

FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklanan Diyarbakır eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Yardımcısı Erol Özer hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na aralarında resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlamalarının da bulunduğu 8 ayrı suç duyurusunda bulunan avukat Muzaffer Ava, Vali Mutlu’nun masa başında 30 milyarı 300 milyar yaptığını ve dönemin baro başkanının Vali Yardımcısı Özer’e, avukatlara "yolsuzluk yapılmadığına" ilişkin imza atmaları önerisinde bulunduğunu iddia etti.

Keşif mahalline gidilmeyerek, keşif tutanaklarının düzenlendiğini ve de bir kısım başvuruculara ait tarım arazilerinin gerçeğe aykırı olarak fazla gösterilip devletin trilyonlarca lira zarara uğratıldığını tespit ettiklerini aktaran Ava, "Burası çok önemli. Çünkü bu konuda İçişleri Bakanlığı da müfettiş tayin etmişti. Hatta o dönemin Mülkiye Başmüfettişi S.G. tarafından yapılan yolsuzluklar tespit edilmişti. S.G. tarafından tespit edilen yolsuzluklara ilişkin rapor sümen altı edildi. Tabii ki bunun nedenini biz İçişleri Bakanlığı’na Bilgi Edinme Yasası gereğince sorduk. Bize herhangi bir cevap verilmedi" diye konuştu.

"YOLSUZLUK OLAYI 500 MİLYAR İLE SINIRLI DEĞİL"

Hüseyin Avni Mutlu’nun 500 milyarlık yolsuzluk olayından kat be kat fazla olduğunu iddia eden Ava, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Bağırsakların temizlenmesi gerekiyorsa aslında özelikle bu zıt kutuplarda görülüp ortak paydada buluşan insanların birlikteliklerinin de tespit edilip buna göre bir soruşturmanın derinletilmesi lazım. Görülecektir ki, bu yasa kapsamındaki yolsuzlukların daha önce Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya atfedilen 500 milyarlık yolsuzluk olayından kat be kat daha fazla trilyonlarca lira yolsuzluğun olduğu görülecektir. Geriye dönük olarak mal varlıkları tespit edilebilir. Dosyalar getirebilir, tekrar keşfe çıkılabilir. A şahsının gerçekte ne kadar arazisi var, ne kadar yazılmış bunların hepsi kolaylıkla ortaya çıkabilecek erguvanlardır. Dolayısıyla hazır Türkiye’de bir değişim yaşanırken, yapısal anlamda biz de geçen hafta sorumluluk merciinde olan ki soruşturma derinleştirilirse daha fazla sorumlu insan ortaya çıkacaktır."

KAYNAK İHA

10 Ağu 2016 - 17:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.