İdari personel giriş sınavı

Türk Akreditasyon Kurumundan:İDARİ PERSONEL GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Türk Akreditasyon Kurumundan:

İDARİ PERSONEL GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

I - SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

Türk Akreditasyon Kurumunda sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere, 12 Kasım 2013 tarihli ve 28819 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış Türk Akreditasyon Kurumu İnsan Kaynakları Yönetmeliği hükümleri uyarınca 15 (onbeş) adet İdari Personel kadrosuna sözlü giriş sınavı ile personel alımı yapılacaktır.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, aşağıda yer alan “Giriş Sınavı Bilgileri Tablosu” nda yer alan her bir grup için belirtilmiş puan türünden aldıkları en yüksek puana göre sıralanarak, her gruptan atama yapılacak kadro sayısının dört katı kadar aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Gruplar itibariyle yapılacak giriş sınavına katılma hakkı elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü sınava çağrılacaktır.

Adaylar “Giriş Sınavı Bilgileri Tablosu” nda belirtilen gruplardan yalnız birine müracaat edebilecektir. Gruplar itibarıyla sınava çağrılacak aday sayısı kadar başvurunun olmaması hâlinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre gruplar arasındaki sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Türk Akreditasyon Kurumuna aittir.

II - BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen genel şartlarla beraber aşağıda belirtilen özel şartları taşımak,

a) Giriş Sınavı Bilgileri Tablosunda yer alan her bir grup için belirtilmiş öğrenim programlarından veya bunlara denk olduğu yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokulların bahsi geçen programlarından mezun olmak,

b) 27 Eylül 2014 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS), Giriş Sınavı Bilgileri Tablosunda yer alan her bir grup için belirtilmiş KPSS puan türünden, asgari 70 ve üzerinde puan almış olmak.

GİRİŞ SINAVI BİLGİLERİ TABLOSU

Gruplar

Atama Yapılacak Kadronun

Unvanı

Öğrenim Programı

Sayısı

Sınava Çağrılacak Aday Sayısı

2014 Yılı KPSS Puan Türü

Asgari KPSS Puanı

Grup 1

İdari Personel

Genel İşletme, İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, Ticaret ve Yönetim, Endüstriyel Yönetim, Orta Kademe Yöneticilik, Orta Kademe Yöneticiliği, Girişimcilik ve Proje Yönetim Asistanlığı, İşletme Yönetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3

12

KPSS 93

70

Grup 2

İdari Personel

Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığıönlisans programlarının birinden mezun olmak.

6

24

KPSS 93

70

Grup 3

İdari Personel

Dış Ticaret, Dış Ticaret ve Avrupa Birliği, İthalat-İhracat, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret Yönetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

1

4

KPSS93

70

Grup 4

İdari Personel

Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilişim-Yönetim, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

2

8

KPSS93

70

Grup 5

İdari Personel

Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler, Basın ve Yayıncılık önlisans programından mezun olmak

2

8

KPSS93

70

Grup 6

İdari Personel

İdari Personel

İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisansprogramlarının birinden mezun olmak.

1

4

KPSS93

70

III - SINAV BAŞVURU TARİHLERİ VE BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular, 31 Ağustos 2015 tarihinde başlayıp 7 Eylül 2015 tarihinde, saat 24.00’de sona erecektir. Başvurular, Kurumun www.turkak.org.tr elektronik adresinde açılmış olan “İdari personel Giriş Sınavı” bağlantısı üzerinden online olarak yapılacaktır. Kuruma elden ya da posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

IV - GİRİŞ SINAVINA KATILMAK İSTEYENLERDEN İSTENECEK BELGELER

İstekliler, aşağıdaki belgeleri Kurumun www.turkak.org.tr elektronik adresinde açılmış alana yükleyeceklerdir.

a) Kurum web sayfasında yayınlanan ve aday tarafından doldurulacak giriş sınavı başvuru formu,

b) Öğrenim diploması veya geçici mezuniyet belgesi ya da yurtdışında eğitim görenler için diploma denklik belgesi,

c) KPSS sonuç belgesi,

ç) Özgeçmiş,

d) Vesikalık fotoğraf.

Başvuru süresi içerisinde yapılmayan ya da eksik belgeyle yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

V - GİRİŞ SINAV TARİHİ VE YERİ

Giriş sınavı, 29 Eylül 2015 tarihinde başlamak üzere Kurumun Mustafa Kemal Mahallesi 2125. Sokak No:1 Çankaya/Ankara adresinde yapılacaktır. Başvurular incelenip değerlendirildikten sonra giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav takvimi Kurumun www.turkak.org.tr internet adresinden duyurulacak olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Giriş sınavına katılma hakkı elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

VI - GİRİŞ SINAVI KONULARI ve PUANLARI

Gruplar itibariyle giriş sınavı konuları, soru sayıları ile puanları aşağıda “Giriş Sınavı Konuları/Değerlendirme Kriterleri ve Puanları” tablosunda gösterilmiştir.

GİRİŞ SINAVI KONULARI/DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ ve PUANLARI TABLOSU

Gruplar

Sınav Konuları/Değerlendirme Kriterleri

Toplam Puanı

AÇIKLAMA

Grup 1, Grup 2,

Grup 3, Grup 4,

Grup 5, Grup 6

Öğrenim programına ilişkin temel bilgi düzeyi

25

Adaylara belirtilen sınav konusunda, 25 puan değerinde toplam 1 adet soru yöneltilecektir.

T.C. Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

25

Adaylara belirtilen sınav konularında, 25 puan değerinde toplam 1 adet soru yöneltilecektir.

Genel yetenek ve genel kültür

10

Adaylar, belirtilen kriterler bakımından 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Bir konuyu kavrayıp ifade etme yeteneği ve muhakeme gücü

10

Adaylar, belirtilen kriterler bakımından 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Liyakati, temsil kabiliyeti

10

Adaylar, belirtilen kriterler bakımından 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı

10

Adaylar, belirtilen kriterler bakımından 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık

10

Adaylar, belirtilen kriterler bakımından 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

VII - SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE DUYURULMASI

Giriş sınavına ilişkin değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almış olma şartı aranır. Adaylar, giriş sınavı komisyonu tarafından ayrı ayrı puan verilmek suretiyle “Giriş Sınavı Konuları/Değerlendirme Kriterleri ve Puanları” tablosunda yer alan sınav konuları ve değerlendirme kriterleri bakımından belirtilmiş puanlar üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Bunun dışında giriş sınavı ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Giriş sınavı başarı puanı, adayın KPSS puanının %50’si, sözlü sınav puanının %50’si dikkate alınmak suretiyle belirlenir. Bu şekilde hesaplanan başarı puanı, giriş sınavı başarı sırasını belirler ve en yüksek ortalamadan başlayarak her bir grup unvanı için atama yapılacak boş kadro sayısı kadar aday, asıl olarak atanmaya hak kazanır. Sınav sonuçları açıklanırken kazanan adayların sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.

Yapılan sınavlarda başarılı olmak şartıyla, giriş sınav duyurusunda ilan edilen her bir unvan için atama yapılacak boş kadro sayısı kadar yedek liste de ilan edilir. Yedek listede yer alan adayların hakları ilan tarihini takip eden altı ay için geçerlidir ve daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez.

Giriş sınavı sonuçları, Kurumun, www.turkak.org.tr internet adresinden duyurulacak olup ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Giriş sınavı sonucuna göre atanmaya hak kazanan adaylar, Türk Akreditasyon Kurumu İnsan Kaynakları Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinde belirtilmiş belgeleri, giriş sınavı sonucunun ilanından itibaren 10 (on) gün içerisinde Kuruma elden ya da posta ile teslim edeceklerdir.

VIII - İTİRAZ

Giriş sınavı sonuçlarına, sonuçların Kurumun www.turkak.org.tr internet adresinden duyurulmasından itibaren yedi gün içinde itiraz edilebilir. İtirazlar giriş sınavı komisyonu tarafından yedi gün içerisinde sonuçlandırılır.

IX - BİLGİ ALMA

Sınavla ilgili her türlü bilgi aşağıdaki telefon numaralarından, Kurum internet sayfasından (http://www.turkak.org.tr) veya Türk Akreditasyon Kurumu Yönetim Hizmetleri Başkanlığından temin edilebilir.

Bilgi Alınacak Telefon Numaraları: (0 312) 410 82 72 - (0 312) 410 82 39

X - DİĞER HUSUSLAR

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar sınav tarihinde fotoğraflı nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport gibi geçerli bir kimlik belgesi ibraz ederek sınava alınacaklardır. Bu belgelerden birini ibraz edemeyen aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.

İşe alınmak için gerekli koşullardan herhangi birini taşımadığı halde, sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunanların atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir.

Sınav başvurusu ve/veya atama aşamasında yanlış bilgi ve sahte belge vererek ya da belgelerde tahrifat, silinti ve kazıntı yapmak suretiyle Kurumu yanıltanlar hakkında, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Giriş sınavı sonucuna göre Kurumda istihdam edileceklere göreve başlamaları yazılı olarak bildirilir. İlgililer, göreve başlama yazısının kendilerine tebliğ edildiği günü takip eden onbeş gün içerisinde göreve başlamak zorundadırlar. Yapılan tebligata rağmen, kabul edilebilir bir belgeyle, ispatı mümkün mücbir sebepler olmaksızın onbeş gün içerisinde göreve başlamayanların ya da tebligat adreslerinde bulunmamaları nedeniyle tebligat yapılamamış olanların görevlendirme onayları iptal edilir. Belgeyle ispatı mümkün mücbir sebepler nedeniyle göreve başlamama hali bir ayı aşamaz.

Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içinde başvurmama, atanma işleminden vazgeçme, atamanın iptal edilmesi ile alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine atamanın yapılmaması durumlarında yedek listeden atama yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

13 Ağu 2015 - 06:27 - İlan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.