İhanetin bu kadarı! İşçiye 6 bin 300 TL maaş verip...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, HDP'li belediyelerin geçici işçilere 6 bin 300 TL maaş ödemesi yaptığını söyledi. Bu maaş ödemelerinin çoğunu geri alınıp dağa gönderildiğini ifade etti.

googleplay-001.png
appstore.png
Haber albümü için resme tıklayın

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Teröre destek olan belediyeler hakkında konuşan Bakan Özhaseki, HDP'li belediyelerin terör örgütü PKK'ya paraları nasıl aktardığını deşifre etti.

Söz konusu belediyelerin, yatırım için gönderilen paraları taşeron işçilere verilmiş gibi göstererek PKK'ya gönderdiğini söyleyen Bakan Özhaseki, bir belediyede geçici işçilere 6 bin 300 lira maaş verildiğini söyledi.

GEÇİCİ İŞÇİLERE 6 BİN 300 LİRA MAAŞ

Bakan Özhaseki, konuyla ilgili şunları söyledi; "Belediye kanununa göre; bütçenin yüzde 30'undan fazlasını personele ödeyemezsiniz. Ama bunlar çok geçmişler. Asıl bütçeyi personel noktasında zorlayanlar, taşeron sistemiyle zorluyorlar. Yüzde 98'ini personele verenler var.

Patnos Belediyesi.. Bu seçimde AK Parti'ye geçti. Başkan, seçildiği zaman tabloyu bana getirdi. Kendisinden önceki başkan, kısa süre önce bakmış ki işler kötüye gidiyor. Sendika ile toplu sözleşme imzalamış. Geçici işçilere 6 bin 300 lira vermiş. Geçici işçilere 6 bin 300 lira veriliyorsa iyi niyetten bahsedemeyiz. Bu paranın bir kısmı geri alınarak dağa gönderiliyor."

Türkiye’nin Memur Haber sitesi memurpostasi.com'u daha etkin kullanmak için Mobil Uygulamasını Ücretsiz indirin...

15 Eki 2016 - 15:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.