İhraç kararnamesi niye yayınlanmadı?

Hükümet, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum oylamasına sayılı günler kala yeni bir ihraç kararnamesi yayınladı. Ancak bu kez kararnamede kamudan ihraçlar yer almadı. Onun yerine sadece 416 kamu görevlisinin görevlerine iade edilmesi öngörüldü.

SGK Rehberi'nin hükümet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 416 kişilik geri dönüş kararnamesinin yanında bir de ihraç kararnamesi vardı. Kamuda bir süredir bu kararnamenin yayınlanması için beklenti oluşmuştu. Ancak iade kararnamesi yayınlanırken ihraç kararnamesi yayınlanmadı. Söz konusu ihraç kararnamesinin referandum nedeniyle askıya alındığı iddia edildi. Hatta kulislerde kararnamenin yayınlanma tarihi konusunda hükümet üyeleri arasında görüş ayrılığı çıktığı konuşuluyor.

İddiaya göre, yeni ihraçları içeren kararnamenin yayınlanması referandum sonrasına bırakıldı. Eğer son dakika da bir değişiklik olmazsa referandumun ardından kapsamlı yeni bir ihraç kararnamesi yayınlanacak.

Ve bu kararnamede yer alan ihraçlar daha çok FETÖ'nün haberleşme ağı olarak nitelendirilen bylock kullanıcılarından oluşacak.

29 Mar 2017 - 21:50 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.