İl dışı nakilde bazı öğretmenler norm fazlası olacak

İl dışı nakilde bazı öğretmenler norm fazlası olacak

İl dışı nakilde bazı öğretmenler norm fazlası olacak
İl dışı nakilde bazı öğretmenler norm fazlası olacak
Haber albümü için resme tıklayın

MEB'in öğretmen ihtiyacı açıklamalara göre (biz bakan beyin yalancısıyız) 67 bin civarında fakat iller arası yer değiştirmelerde 73 bin kadro açıldığını yazmıştık. Türkiye geneline baktığımızda tüm okulları incelediğimizde okullardaki boşluğun 90binlerde olduğunu görebiliriz. Fakat bu bize öğretmen açığı hakkında net bilgi vermez. Çünkü boş kadroyu sayarken A okulunda 3 boşluk olabilir fakat B okulunda aynı branşta 2 fazla öğretmen bulunabilir. Biz boşluk 3 sanırız fakat o il için düşündüğümüzde aslına 1 dir.

67 bin açığa karşılık 73 bin boşluk ilan edilebilmesi bu nedenledir. Bir da bazı öğretmenler bizim okulda açık var sisteme yansımadı demişlerdir. Haklılar İl Milli Eğitim Müdürlükleri illerin genelini düşündüklerinde bu tür tasarruflarda bulunmuşlardır.

Asıl konumuza gelirsek;

Herhangi bir atama döneminde MEB'in kontenjan.meb.gov.tr şeklinde bir sistemi vardır ve hangi kuruma ne kontenjan verilmiştir görülebilmektedir.

Aşağıda size bir örnek gösterelim:

Bir okulun kontenjan sistemine baktığımızda;

İlköğretim Matematik Öğretmenliği ile ilgili durum budur. Yani okulda 4 norm vardır. 1 Kadrolu öğretmenin çalıştığı bu okula il içinden ve ilk atamadan toplam 3 öğretmen gelmiştir. Görüldüğü üzere Atanan bölümünde 3 yazmaktadır. Peki ihtiyaç kalmış mı? Hayır.

Buraya kadar sorun yok fakat. İller arası yer değiştirmelerde bu okula bir kontenjan daha açıldı ve bir öğretmenin tayini çıktı.

Son durum şöyle:

Bir ilin Milli Eğitim Müdürlüğü bu böyle bir hatayı nasıl göremez ya da bakanlığın sistemi böyle bir hatayı nasıl yapar gerçekten akıl alır gibi değil. Bu sistemsel bir hata ve Türkiye genelinde bu tür durumlarla karşılaşacak çok öğretmen var.

Eskiden bu işler manuel yani elle yapılırken hata kabul ediyorduk da bu çağda bu hatanın adı sizce nedir?

Bu durumda ne olacak?

Bu durumda il dışından gelen öğretmen de göreve başlarsa bir öğretmen norm fazlası olacak. Bu sadece bir okuldaki tespit ve bu tespitlerin devamı da var. Örnek mi? Bursa Mustafa Kemal paşa'da bir okul kapanıyor ama il dışında norm açıldı. Başka örneğe gerek var mı?

Bu sistemsel hatalar yüzünden tayin isterken araştırma yapmayan öğretmenler ya kendileri mağdur olacaklar ya da oradaki bir öğretmeni mağdur edecekler.

2016-2017 normlarının belli olmamasına dayalı mağduriyetlerden hiç söz etmiyoruz bile.

Maksut BALMUK

Öğretmen

www.memurlar.net

30 Haz 2016 - 01:29 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.