İşaret Dili Kursu Ankara

Ankara’da faaliyet gösteren 3Bilgi Eğitim Kurumları Mesleki Eğitimler ile adından söz ettiriyor. Son olarak yapılan İşaret Dili ve İşaret Dili Öğreticiliği ve Tercümanlığı eğitimi ile katılımcılara Türk İşaret Dili hakkında detaylı bilgi veriliyor.

Ankara’da faaliyet gösteren 3Bilgi Eğitim Kurumları Mesleki Eğitimler ile adından söz ettiriyor. Son olarak yapılan İşaret Dili ve İşaret Dili Öğreticiliği ve Tercümanlığı eğitimi ile katılımcılara Türk İşaret Dili hakkında detaylı bilgi veriliyor.

Türk İşaret Dilini (TİD) aktif bir şekilde kullanabilme, işitme engellilerle iletişim kurabilme, istenilenleri anlatabilme, işaret dilinde tercümanlık yapabilme ve işaret dilini öğretebilme bilgi ve becerisinin eğitimi verilmektedir. İşaret dili eğitimini almak için herhangi bir koşul gerekmiyor. Fakat İşaret Dili Tercümanlığı Programına katılacak kursiyerlerde, ön lisans veya lisans eğitimini tamamlamış olma, İşaret dili programından sertifika alma şartları aranmaktadır.

Türk işaret dili hakkında, en önemli adımlardan biri 1 Temmuz 2005’te Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen 5378 sayılı “Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”dur. Engellilerin ayrımcılık görmemesi esasına dayandırılan bu kanun, Türk İşaret Dili’ni ilgilendiren ve ‘Türk İşaret Dili’ ibaresinin geçtiği Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çıkan ilk kanundur.

Türk İşaret Dili (TİD) kursu, işaret dilini aktif bir şekilde kullanabilen ve işitme engellilerle iletişim kurabilen bireylerin yetiştirildiği bir eğitim programıdır.

Türk İşaret Dili eğitimi alan kişiler nelerde çalışabilmektedir?

-İşaret Dili eğitimi alan kişiler Adliyelerde bilirkişi olarak çalışabilmektedir.

- Noterden tasdikli yeminli tercümanlar Tapu Daireleri, Karakollar, Hastaneler, Bankalar vb alanlarda tercümanlık yapabilmektedir. (Yeminli Tercümanlar sahip oldukları sertifikaları noterden onaylatarak yeminli tercümanlık yapabilmektedirler.)

- Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunun ulusal ve uluslararası gerçekleştirdiği tüm spor dallarında görevlendirilmek üzere spor organizasyonlarında tercüman olarak spor kulüplerine hizmet vermektedirler.

- Dernek ve Spor Kulüplerinde işitme engelli vatandaşlarımıza günlük hayatlarında yardımcı olmak üzere aylık ücretle veya günlük ücretle hizmet vermektedirler.

Sizde MEB Onaylı İşaret Dili Eğitimi ya da İşaret Dili Öğreticiliği ve Tercümanlığı eğitimi almak isterseniz 3Bilgi Eğitim Kurumlarına 0312 232 11 12 numaralı telefon ile iletişime geçebilir detaylı bilgi alabilirsiniz.

www.3bilgi.com

12 Şub 2015 - 14:43 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.