İŞKUR 100 bin kişi aradığını duyurdu

İstihdam seferberliğinde iki ayda 256 bin kişi iş buldu. İŞKUR acilen 100 bin açık iş için personel aradığını duyurdu. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, "İki ayda eksi istihdam artıya döndü" diye konuştu

HAZAL ATEŞ

İstihdam seferberliğinde iki ayda 256 bin kişi iş buldu. İŞKUR acilen 100 bin açık iş için personel aradığını duyurdu. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, "İki ayda eksi istihdam artıya döndü" diye konuştu

İKİ AYDA 256 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin ardından hükümetin yeni personel alımlarında sigortayı ve vergiyi ödeyeceğini açıklaması her kesimi harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre, iki ayda 256 bin kişi iş buldu. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 100 bin açık iş için acilen personel ararken, ihtiyaç duyulanlar arasında aşçı, akaryakıt satış elemanı ve çağrı merkezi personeli başta geliyor.

İSTİHDAM GÜNLERİ

Yıl sonuna kadar 2 milyon kişiye iş sağlanmasını amaçlayan seferberlikle Türkiye'nin dört bir yanında istihdam fuarları düzenlenmeye başladı. Bu çerçevede, Ankara'da 24-25 Mart tarihlerinde istihdam günleri yapılacak. SABAH'a değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İstihdam sizden, sigorta ve vergi bizden" derken, Türkiye'de yarının kazananlarının iş yaratanlar olacağını söyledi. Bu yıl işsizliği yüzde 10'un altına indirmeyi hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, "2017'de 2 milyona iş yaratmazsak, tuzak kuranların ekmeğine yağ süreriz. Yılın ilk iki ayında eksi istihdamın artıya döndü. Her artı bir istihdamın bir yıllık vergi yükünü üstleniyoruz" diye konuştu.

VERGİ VE SİGORTALAR DEVLETTEN

Hükümet, Aralık 2017'ye kadar özel sektörün mevcut çalışanlarına ilave alacakları her sigortalı için sigorta ve vergi yükünü devlet üstleniyor. İşverenlerin ilave istihdam ettikleri her bir sigortalı için 773 lira tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanıyor. Öte yandan Türkiye Taşkömürü Kurumu da Armutçuk, Amasra, Üzülmez, Karadon, Kozlu işletmeleri için 400 mühendis alacak.

Sabah

09 Mar 2017 - 07:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.