İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ’otogar’ açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otogarın tahliyesi ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otogarın tahliyesi ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İstanbul Otogarının tahliyesi söz konusu değildir" ifadesine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Otogarı'nın tahliyesine yönelik basında yer alan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. "İstanbul Otogarı'nı işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın Yayın Organlarında Haberlere konu edildiği şekilde, İstanbul Otogarının tahliyesi söz konusu değildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yazısı, Otogarın İşletmecisine yöneliktir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Otogar İşletmecisi arasında önceden beri devam eden ihtilaflar mevcuttur. İşletmeci, UKOME tarafından, "Otoparka giriş-çıkışlar ilk 25 dakika için ücretsizdir" şeklinde alınan kararlara uymamaktadır. Vatandaşlarımızın şikayetleri ve Belediyemizin tespitlerine istinaden işletmeciye idari para cezası verilmektedir. Bu cezalara karşı açılan davalar reddedilmektedir. Ayrıca, sözleşmeye göre otoparkı işletme hakkı olmadığından işletmeciye 2014 yılında dava açılmış olup halen devam etmektedir.Haberlere konu olan yazımız ise, şirketin projeye aykırı imalat ve kullanımlarının olduğu tespit edildiğinden, bu husus yasal ve rutin bir işlem olarak İşletmeciye bildirilmiştir. İşletmecinin, mevcut durum itibariyle hukuki süreçler dahilinde Otogarı işletme hakkı Sözleşmeye dayalı olarak devam etmektedir. Yasal çerçevede gönderdiğimiz yazı nedeniyle, Belediyemize yönelik yapılan ithamlar haksız ve mesnetsizdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

23 Ağu 2016 - 22:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.