İstanbul Tabip Odası başkanını seçiyor

İstanbul Tabip Odası'nda bugün yeni yönetim ve başkan seçimleri var

Memurlar.Net - Özel
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul Tabip Odası, yarın (24 Nisan) yeni yönetim ve başkanını seçmeye hazırlanıyor.

Seçimlere farklı gruplar katılıyor.

Muhafazar tabipler İstanbul Hekim Dayanışması olarak seçimlere girecek. İstanbul Hekim Dayanışması grubuna MHP, SP, BBP ve Ak Parti'ye yakın tabiplerin oy vermesi bekleniyor.

Aydınlık Gazetesi çevresi olarak bilinen ulusalcılar ise seçimlere Cumhuriyetçi Hekimler olarak girecek. Atatürkçü ve ulusalcıların bu gruba oy vermesi bekleniyor.

Mevcut İstanbul Tabip odası ise seçimlere Demokratik Katılım Grubu olarak giriyor. CHP ve HDP'li hekimlerin bu gruba oy vermesi bekleniyor.

İstanbul Tabip Odasına kayıtlı doktorlar, yarınki seçimlerle, meslek odalarını 2 yıllığına yönetecekleri belirleyecek.

Tabip odasına kayıtlı 32 bine yakın ekip bulunuyor. Ancak katılım genelde yüzde 20 civarında gerçekleşiyor. Bir önceki seçimlere 4600 tabip katılmıştı. Katılım az olduğu için daha örgütlü olarak hareket eden sol gruplar yıllardır seçimleri kazanıyor.

24 Nis 2016 - 06:25 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.