İstanbul'da beklenen kar etkisini gösteriyor

Yapılan uyarıların ardından beklenen kar yağışı İstanbul'da etkisini göstermeye başlarken ilginç bir manzarayı da ortaya çıkardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından beklenen kar yağışı İstanbul'da etkisini göstermeye başladı.

Kentin büyük bölümünde etkisini artıran kar yağışıyla beraber, bazı okullarda öğrenciler evlerine gönderildi..

AKŞAMA DOĞRU ETKİSİNİ ARTTIRACAK

Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın akşam saatlerine doğru İstanbul'da etkisini giderek arttırması bekleniyor. Yağışın öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması beklenirken, sıcaklıkların ise 2-4 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba günü sıcaklığın eksi 1 ila 2 derece arasında olması, aralıklı devam edecek kar yağışının kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

Perşembe günü parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı olacağı, sıcaklıkların eksi 1-3 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor."

AKOM ALARMDA!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

İDO 3 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), resmi internet sitesinden bugün yapılacak 3 seferini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İptal edilen seferler ve saatleri şöyle:

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi

08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

18.30 Bostancı - Yenikapı- Bandırma Deniz Otobüsü seferi

ÖĞRENCİLER MERAKTA

Karın geleceğine yönelik yapılan uyarılar sonrasında öğrencilerde her zaman olduğu gibi merakla yağacak karın okulları tatil edip etmeyeceğini sormaya başladı.

YAĞACAK KAR OKULLARI TATİL ETTİREBİLİR

CNN Türk Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli ise kendisine yöneltilen bu soruya cevap olarak öğrencileri heyecanlandıracak bir açıklamada bulundu.

Beklenen karın İstanbul'a yarın akşam geleceğini ve hatırı sayılır oranda kar yağışı bırakacağını söyleyen Sürmeli, yağışların çok soğuk ve fırtınalı bir hava içerisinde perşembeye kadar süreceğini aktardı. Sürmeli, yağacak karın Çarşamba günü okulları da tatil ettirebilecek seviyede olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Kaynak : Haber7

17 Şub 2015 - 14:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.