İşte Demirtaş için hazırlanan fezleke

Selahattin Demirtaş'ın tepki gösterdiği fezlekenin 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hazırlandığı ortaya çıktı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün Diyarbakır HDP İl Kongresi'ndeki konuşmasında söz ettiği ve 'Sözde' denildiği için büyük tepki gösterdiği 'Sivil Cuma namazı eylemi' ile ilgili hazırlanan fezlekede, Demirtaş ve Erdoğmuş'un "Terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlediği belirtildi.

PROTESTO İÇİN NAMAZ KILINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 29 Mart'ta hazırlanan fezlekede, 4 Mart 2016 tarihinde 11.00-13.15 saatleri arasında Demokratik İslam Kongresi (DİK) organizesinde PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla Yenişehir İlçesi Sümer Park Ortak Yaşam Alanında sözde sivil Cuma Namazı kılındığı belirtildi.

İddianamede, 'şüpheliler' Selahattin Demirtaş ve Nimettullah Erdoğmuş'un toplanan kalabalığa hitaben, basın açıklaması yaptıkları yer aldı. Fezlekede, Demirtaş ve Erdoğmuş'un yaptığı konuşmalar da aktarılırken şöyle denildi:

"TERÖRİZMİ YÜCELTİCİ NİTELİKTE OLDUĞU"

"Şüpheliler Sehalattin Demirtaş ve Nimettullah Erdoğmuş'un konuşmaları incelendiğinde yukarıda bahsedildiği üzere PKK/KCK üst düzey yöneticilerinin talimatları doğrultusunda hareket eden örgüt mensuplarına yönelik güvenlik güçlerince yapılan operasyonları katliam, örgüt mensuplarınca kazılan hendekleri özgürlük mücadelesi ve direniş olarak nitelendirdikleri, vatandaşları, bu hususta örgüt mensuplarına destek olmaya ve direnmeye çağırdıkları, şüpheli Selahattin Demirtaş'ın terör örgütü mensuplarına gerilla diye bahsettiği, yine şüphelilerin terör örgütü mensuplarının devletin güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmayı haklı gösterdikleri, bu nedenle de konuşmalar içeriği itibariyle bir bütün halinde terör yöntemlerini kullanmaya özendirici ve terörizmi yüceltici nitelikte olduğu, bu şekilde şüpheli terör örgütü propagandası yapma suçunu işledikleri anlaşılmakla halen HDP İstanbul Milletvekili olan şüpheli Selahattin Demirtaş ve HDP Diyarbakır Milletvekili olan Nimettullah Erdoğmuş hakkında anayasamızın 83'ün maddesi gereği yasama dokunulmazlığının kaldırılmaları kararının aldırılması hususu taktirlerinize arz olunur."

30 May 2016 - 14:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.