İşte PKK’nın yıllık uyuşturucu geliri

PKK’nın hintkeneviri üretimi ve ticaretinden yılda 500 milyon TL, uyuşturucu kaçakçılığından 1.5 milyar dolar gelir sağlıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından, terör örgütü PKK’nın 1984 yılında Şemdinli-Eruh kanlı baskınlarından günümüze kadar geçen sürede uyuşturucu ticareti mercek altına alınıp raporlaştırıldı. Terör örgütü PKK/KCK’nın, kenevir üretimi ve ticaretinden yıllık 500 milyon TL, uyuşturucu kaçakçılığından da 1.5 milyar dolara yakın gelir elde ettiği bildirildi.

1984-2015 yılları arasında ülke genelinde gerçekleştirilen 381 narkoterör operasyonunda ele geçen uyuşturucu miktarı ise parmak ısırttı. Raporda son 31 yılda; 5 bin 543 kilogram eroin, 41 bin 249 kilogram esrar, 710 kilogram kokain, 21 kilogram afyon, 27 bin 465 litre asetik anhidrit, 17 milyon 958 bin 469 kök kenevir bitkisi, 4 bin 304 kilogram baz morfin ele geçirildiği açıklandı. Yapılan operasyonlarda bin 283 şüphelininse yakalandığı vurgulandı.

UYUŞTURUCU SATAN 4 ÖRGÜTTEN BİRİ

İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan narkoterör raporunda, uyuşturucu ticaretinin başta PKK olmak üzere terör örgütlerinin ana finansmanını oluşturduğuna işaret edilerek, buna yönelik mücadeleye ilişkin detaylara yer verildi.

Raporda, uluslararası güvenlik literatürlerine göre, PKK/KCK terör örgütü ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), Tamil Elam Bağımsızlık Kaplanları (LTTE) ve Özbekistan İslami Hareketi’nin (IMU) uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerinde bulunduğu ve finansmanın büyük bir bölümünü uyuşturucudan elde ettiği vurgulandı.

İMALATHANELERİ KUZEY IRAK’TA

PKK/KCK terör örgütünün, önemli finans kaynakları arasında uyuşturucu kaçakçılığı bulunmasına karşın, uyuşturucunun toplumlar tarafından bir insanlık suçu olarak kabul edilmesi nedeniyle, imajını zedelemek istemeyen terör örgütünün bu faaliyetlerini mümkün olduğunca toplumdan gizlemeye çalıştığı vurgulandı. Terör örgütünün, Kuzey Irak’taki kamplarında kurduğu laboratuvarlarda eroin imal ettiği bilgisine yer verilen rapora göre, örgüt İran’a ve Irak’a sınır köylerde üretilen eroinden kilogram başına para topluyor. Kuzey Irak’ta imal edilen uyuşturucuyu Avrupa’ya nakleden terör örgütü, bu işi yapan nakliye gruplarından pay alıyor. Avrupa’daki uyuşturucunun sokak satışı ve dağıtımında terör örgütü elemanları etkin rol alıyor.

27 Haz 2016 - 12:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.