İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda anabilim dalı/bölüm itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ve Enstitümüz Senatosunun 14/02/2017 tarih ve 4/5 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

1- İstenen Belgeler:

a) Profesör kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek li sans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi, İYTE Yükseltme ve Atama formu, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 6 nüsha, olarak hazırlayarak (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.) bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte,

b) Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yabancı dil belgesi, İYTE Yükseltme ve Atama formu, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı doçentler 4 nüsha olarak hazırlayarak; bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte,

c) Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, yabancı dil belgesi, İYTE Yükseltme ve Atama formu, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak; bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte

Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları ve Enstitümüz Senatosunun 14/02/2017 tarih ve 4/5 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ

ANABİLİM

DALI

UNVAN

ADET

DERECE

AÇIKLAMA

Fen

Fakültesi

Fizik

Profesör

1

1.

Fizik Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Yüksek k dielektik ince film büyütülmesi, karakterizasyonu ve fotokatalitik özellikleri ve yarıiletken teknolojisi alanında yayınları olmak.

Fen

Fakültesi

Fizik

Doçent

1

3.

Fizik Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Bileşik Yarıiletkenlerin taramalı tünelleme mikroskopisi ve epitaksiyel grafen konularında deneysel çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Makine

Mühendisliği

Doçent

1

1.

Makine Mühendisliği Bilim Alanında Doçent unvanına sahip olmak. Makine Teorisi, Mekanizmaların Analizi ve Tasarımı, Paralel Manüpülatörlerin Kinematiği, Yayılabilir Yapıların Tasarımı ve Fazla-Kısıtlı Mekanizmalar alanlarında uluslararası yayın ve araştırma deneyimine sahip olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Kimya

Mühendisliği

Yardımcı

Doçent

1

5.

Kimya Mühendisliği lisans derecesine sahip olmak. Mikroelektronik malzeme, süreç ve aygıt geliştirilmesi; mikroelektro- nik sistemlerin paketlenmesi; elektro- kimyasal metal biriktirme süreçleri; ısıyla bozunan polimerler; elektrokromik poli- merler; termoelektrik polimerler; iletken polimerlerin spektroelektrokimyasal ka- rakterizasyonu; X-ışını fotoelektron spektroskopisi ile polimerlerin kimyasal bağ ortamlarının karakterizasyonu konu-sunda deneyimli olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Enerji

Mühendisliği

Yardımcı

Doçent

1

3.

Kimya mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans dereceleri ile kimya ve biyoproses teknolojileri alanında doktora derecesine sahip olmak. Kontinü işletilen piroliz reaktör sistemleri ve proses validasyonu; katalitik piroliz; biyokütle külü ve zeolitik katalizörlerin pirolitik koşullarda ardışık reaksiyon-rejenerasyon çevrimleri; biyokütlenin metal katkılı katalizörler ile mikropirolizi; hidrotermal gazlaştırma üzerine uluslararası yayın ve araştırma deneyimi sahibi olmak. Biyokütlenin hızlı pirolizi ve biyoyağların katalitik hidrojenasyonu konularında Doktora sonrası araştırma tecrübesine sahip olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Çevre

Mühendisliği

Profesör

1

1.

Çevre Mühendisliği Lisans ve Doktora derecelerine ve Çevre Bilimleri ve Mühendisliği Bilim alanında Doçentlik

ünvanına sahip olmak. Hava kirliliği, iç

hava kirliliği ve çevresel maruziyet - risk değerlendirmesi konularında çalışmaları ve ana uluslararası endekslerde taranan dergilerde yayınları olmak.

Mühendislik

Fakültesi

Çevre

Mühendisliği

Yardımcı

Doçent

1

5.

Çevre Mühendisliği Lisans ve Doktora

derecelerine sahip, doktora sonrası

araştırmalarda yer almış,

fotobiyoreaktörlerde alg ve diatom

kullanarak biyoyakıt ve değerli

kimyasalların üretimi konularında

çalışmaları ve ana uluslararası

endekslerde taranan dergilerde yayınları olması.

18 Eyl 2017 - 11:18 - İlan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.