Kadir Topbaş'tan açıklama! "hiç kimseye kırgın değilim"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş, Saraçhane'de bulunan belediye binasına gelerek yakın mesai arkadaşlarıyla vedalaştı. Topbaş, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş, Saraçhane'de bulunan belediye binasına gelerek yakın mesai arkadaşlarıyla vedalaştı. Topbaş, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş, Saraçhane'de bulunan belediye binasına geldi. Makam aracından inen Topbaş'ı burada yakın mesai arkadaşları ve Topbaş'a yakınlığı ile bilinen görme engelli AK Parti İBB Meclis Üyesi Özlem Yir karşıladı. Mesai arkadaşlarıyla vedalaşmak için ziyareti gerçekleştirdiği söyleyen Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"YENİ ARKADAŞIMIZ GELECEK, BAŞARILAR DİLİYORUM. HER DAİM YANLARINDA OLACAĞIM"

3 dönem boyunca yürüttüğü başkanlık göreviyle edindiği tecrübelerini paylaşamaya hazır olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, "Bir İstanbullu olarak bebekliğimden bugüne kadar bu kenti tatmış, yaşamış birisi olarak büyük bir onur taşıdım. Büyükşehir Belediyesi sadece İstanbul değil Türkiye ve dünyada da tanınır hale getirdi. Bütün bilgi ve becerilerimi bu kentte aktarmaya çalıştım. Yapılan işler ortada. Vatandaş hep takdir ettiği için 3 dönem başkanlığım var. Yeni arkadaşımız gelecek, başarılar diliyorum. Her daim yanlarında olacağım. Eğer soru sorup bilgi isterlerse, deneyim ve bilgilerimi her daim paylaşırım. Çünkü yeni görevde olan kişiler başarılı olması gerekir ki ülke geleceği güzel olsun. Bu bakımdan ben de bunda cömertçe destek olmak isterim" dedi.

"KIRGIN OLAMAM, BEN HAYATTA HİÇ KİMSEYE KÜSMEDİM VE KIRGIN OLMADIM"

İstanbul'da görev yapmış olmaktan dolayı onur duyduğunu söyleyen Topbaş, "Şehir bizim yarınlar bizim. Her gelecek yakındır. Öyle bir atasözü var. Gelecektir mutlaka. Bu dönem de bitseydi bitecekti. Onurumla geldim, yine onurumla ayrılıyorum. İstanbulluların gönlündeki yerimi bu ayrılış ve istifam sebebiyle çok ciddi hissettim. Bu çok kolay değil. Vatandaşın bize olan sevgisini muhabbetini görmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Çünkü Allah'ın bir lütfu olarak görmekteyim. Arzu ederim ki o gönüllerindeki yeri asla bırakmasınlar. Beni gönüllerinden boşaltmasınlar. Kırgın olamam, ben hayatta hiç kimseye küsmedim ve kırgın olmadım. Öyle bir yapıya sahibim. Öyle bir görev yaptım" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL ÜZERİNE BİR BAŞKA GÖREV DÜŞÜNMEM"

İstifasının nedeniyle ilgili sorulan sorular üzerine ise "Böyle lüzum gördüm, böyle olsun istedim. Hayırlı olsun. Değerlendirmeyi kendime göre yaptım. Yaptığım onurlu bir duruş olarak da müsaade istedik. Ayrıldık yani. Siyasetten değil, başkanlıktan ayrıldım. Parti üyeliğim devam ediyor. Bunu açık ve net söyledim. Bu demek değil tabi ki bir siyasi beklentim yok. İstanbul üzerine bir başka görev düşünmem. Onu açık söylemiş olayım. Böyle bir kente hizmet etmiş olmak büyük bir gurur. Bir hafızamız var bu kentte. 800 bin den bugüne kadar olan nüfusla tarihini yaşamış birisi olarak. Mesleğim adına da insanlık içinde bütün deneyimimi kullanmak isterim, paylaşmak isterim. Kaliteli arkadaşlarımız var. Güzel bir isim gelir inşallah. Başarılı olacaklarına inanırım. Meclisimiz Perşembe karar verecek hayırlı olsun" dedi.

"MEVLÜT BEY BİZİM SİYASETTE ESKİ ARKADAŞIMIZ"

Aday gösterilecek isimler arasında öne çıkan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile ilgili düşünceleri sorulan Topbaş, "Güzel bir insan kendisi, Mevlüt bey bizim siyasette eski arkadaşımız. Yıllar ötesinden beri siyaseti birlikte yaptığımız arkadaşımız. Yolda beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan bir tanesi. O veya diğer dolaşan aday isimleri hepsi kıymetli isimler. Yakın mesai arkadaşlarımla vedalaşayım dedim. Daha sonra tabi ki ziyarete gelirim" şeklinde konuştu.

25 Eyl 2017 - 16:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.