Kaliteli güneş gözlüğü nasıl anlaşılır?

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yard. Doç. Dr. İsmail Özgür Şanlı, güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı:

Kullanacağımız güneş gözlüğü mutlaka “ultraviyole ışığını engelleyici” özellikte olmalıdır. Bu özelliği olmayan güneş gözlüğü sadece fazla ışığın geçmesini engeller. Ancak bu engelleme hiçbir fayda sağlamaz, aksine zarar verir. Çünkü renkli cam takıldığında göz bebeği küçülmez. Böylece görünen ışık değilse bile zararlı ultraviyole ışını göz içine bol miktarda girer.

Her güneş gözlüğü ultraviyole ışınlarının geçişini engellemez. Ayrıca giren UV ışınlarının korneada yansıması ile oluşan doğal koruma bariyeri de bu ışınların renkli gözlük camının arka duvarından geri yansıyıp kırılması ile kırılır. Gözlüklerin kaliteli olması ve belgeli olması gerekir. Öte yandan polarize camlar bu konuda son derece başarılı camlardır.

13 Tem 2016 - 14:41 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.