Kamudaki FETÖ'cü memurlar nasıl atılacak? İşte 11 kriter

Devlet kurumlarındaki FETÖ'cü personellerin temizlenmesi tüm hızıyla sürerken 11 kriter de gözardı edilmeyecek.

Kamudaki temizliği sürüyor. Ekonomi yönetimi, ayıklama çalışmaları kapsamında 11 ayrı kriter belirledi. FETÖ’cü bürokratlar; mesai arkadaşları, komşuları hatta üniversitedeki çevresi ile görüşülerek tespit edilecek

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bürokratların temizlenmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Devletin finans kuruluşları başta olmak üzere birçok alanda terör örgütü üyesi memurlar tespit edilerek açığa alınıyor.

Söz konusu memurlar için ekonomi yönetimi 11 kriter belirledi. 70 bin kamu çalışanı görevden alınırken, müfettiş, uzman ve murakıplar başta olmak üzere 'A Kadro' görevde bulunan kripto bürokratların tespiti için sahaya iniliyor. Vergi Denetim Kurulu (VDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Borsa İstanbul gibi çok sayıda kritik kurumda saha çalışması yapılacak.

11 kriter ile verilen nota göre takiyyeci ve kendini gizleyen terör örgütü üyeleri deşifre edilerek görevden el çektirilecek. FETÖ'cülerin ayıklanması için bakanlıkların üzerinde durduğu 11 önemli kriter ise şöyle:

GİRDİĞİ SİTELERE BAKILACAK

1 Öncelikli olarak üniversitedeki yakın arkadaşlarına ulaşılarak, geçmişte cemaat evinde kalıp kalmadığına bakılacak.

2 Yine yakın akrabaları ile görüşülerek kanaatleri sorulacak.

3 Oturduğu binadaki veya mahalledeki komşuların bürokrata ilişkin düşünceleri alınacak.

4 Buradan bürokratların cemaatin haftalık sohbetlerine katılıp katılmadığı tespit edilecek.

5 Mesai arkadaşlarından kişi hakkında bilgi alınacak.

6 Kamu çalışanının Bank Asya'da hesabının olup olmadığı kontrol edilecek.

7 İnternette takip ettiği siteler incelenecek.

8 Kriptolu mesaj içeren yazılım kullanıp kullanmadığına bakılacak.

9 Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yapılmış mı araştırılacak.

10 Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet istihbarat raporları incelenecek.

11 Güvenilir ihbarlar dikkate alınacak.

İNCELEMELER TEK TEK SÜRÜYOR

Kamudaki görevden almalara yenilerinin eklenebileceğine dikkat çeken hükümet yetkilileri ise Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında bir komisyon kurulması gerektiğine dikkat çekerek, "FETÖ üyesi olduğu belirlenenler Bakan oluru ile görevden atılacak. İncelemeler tek tek sürüyor. Saha araştırmasından gelen bilgileri de değerlendirip son kararımızı vereceğiz" dedi. Görevden alınanlar arasında ekonomiyle ilgili kurumlarda görev yapan 6 binin üzerinde personel bulunuyor

09 Ağu 2016 - 09:04 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

Hakan - Pkk yandaşları içinde yapılsa keşke. Konumuzda hiç yılan kalmasa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ağustos 09:04