Kar Tatilinde Ek Ders Ödenecek mi?

Kar Tatilinde Ek Ders Ödenecek mi?

Tüm Türkiye’yi etkisi altına altına alan olumsuz kış koşulları nedeniyle son günlerde ve önümüzdeki günlerde okullarda valilik kararları gereğince eğitime bir veya daha fazla gün ara verilmektedir. Bu nedenle kar tatili olan günlerde ek ders ödenecek mi? şeklinde sorular gelmektedir.

Bu nedenle öğretmenlerimizin merakını giderme gereği duyduk.

Toplu görüşmelerde alınan aşağıdaki karar gereği;

1/9/2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Dolayısıyla derse girmişler gibi EK DERS ÖDENİR.

Daha ayrıntılı örnek vermek gerekirse;

Yılbaşı 1 Ocak Resmi tatil di ancak 2 Ocak idari tatil verildiği için o günün ek dersi alınacak 1 Ocak’ın ek dersi alınamayacaktır.

Ankara’da kar yağdı okullar iki gün tatil öğretmenler idari izinlidir yine ek dersler ödenecek.

kaynak: kamuhabermerkezi.com

06 Oca 2015 - 21:49 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.