Kars'ta Karadenizli bir çalıkuşu

Kars'ın Ölçülü köyünde göreve başlayan, kalan zamanlardaysa ev ev gezerek köy halkı ile tanışan Trabzonlu Edanur öğretmen meslektaşlarına, "Türkiye'nin her yeri bizim" diye sesleniyor

Öğretmenliğe Kars'ın Ölçülü köyünde merhaba diyen Trabzonlu Edanur Çelik, meslektaşlarına, "Yer ayrımı yapmayın. Türkiye'nin her yeri bizim" diye sesleniyor. Trabzon'da imamlık yapan İsmail Çelik'in 4 çocuğundan 22 yaşındaki Edanur Çelik'in ilk ataması Kars'a 15 kilometre mesafedeki Ölçülü köyündeki 150 öğrencili Şehit Turgay Salgar İlkokulu'na yapıldı. 400 haneli ve 3 bin nüfuslu köyde, öğrencileriyle derse başlayan Edanur öğretmen, okuldan arta kalan zamanını ise aynı okula yeni atanan Tekirdağlı meslektaşı Tugay Karsatlı ile birlikte köylüleri ev ev ziyaret ederek geçiriyor. Edanur öğretmen, gittiği her evde köylülerin büyük ilgisiyle karşılaşıyor.

'EVİMDE GİBİYİM'

Ataması yapıldığında çok heyecanlandığını söyleyen Edanur öğretmen şunları söyledi: "Kars'ı da daha önce hiç görmemiştim. Ama Doğu'daki köy çocuklarına eğitim verecek olmaktan dolayı da mutluydum. Burada gördüğüm ilgi ve alakadan dolayı çok memnun oldum. Evimde gibiyim. Bize her yerde ihtiyaç var. O yüzden öğretmen arkadaşlarıma sesleniyorum. Yer ayrımı yapmasınlar. Korkmadan bu yörelere gelsinler."

"5 YIL DAHA VAN'DA KALMAK İSTİYORUM"

İzmir'de doğan, Aydın'da büyüyen ve öğrenimini de Antalya'da yapan Mehmet Katırcı'nın ilk tayini de Van'ın Tuşba ilçesine bağlı İstasyon köyündeki Polatoğlu Ortaokulu'na çıktı. Van'ın bölgedeki ilk tercihi olduğunu söyleyen Katırcı, "Kuzenim Erciş ilçesinde İngilizce öğretmenliği yaptı. Van merkezde görev yapan, çok sevdiğim bir ağabeyim de var. Hepsi bana Van'ın güzel bir şehir olduğunu söylüyorlardı. Yine de biraz ön yargılı bir şekilde geldim. Ama geldikten sonra ön yargılarım kırıldı. Adres sorduğumuz zaman bizi aracıyla götürenlerden, taşıdığımız bir eşyayı ucundan tutup yardım edene kadar herkes bize çok yardımcı oluyor. Bayram tatilini bile burada geçirdim" dedi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlerinin de kendilerini çok iyi karşıladıklarını söyleyen Mehmet öğretmen şöyle konuştu: "Bu bölgenin hakikatten bir öğretmen açığı var. Gelen öğretmenleri çoğu da görevi tamamlandıktan sonra gitmenin peşinde. Bir sorun olmadıkça en az 5 yıl Van'da görev yapmak istiyorum."

ÖNDER ALTINAL BÜLENT ERTAŞ

SABAH

05 Eki 2015 - 06:55 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

ismail - Düz yazıya mı geçmişler? Yılımıs mı? Yılımız mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ekim 06:55