KHK İhraçlarına Yargı Yolu Haberine Yalanlama

Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, KHK ile ihraç edilenlere yargı yolu açılacağına dair, Habertürk gazetesinin haberini yalanladı.

Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, KHK ile ihraç edilenlere yargı yolu açılacağına dair, Habertürk gazetesinin haberini yalanladı.

TRT Haber'de gündeme dair soruları cevaplayan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, KHK ile ihraç edilenlere yargı yolunun açılmasının Anayasa hükmü gereğince mümkün olmadığını söyledi.

İşte TRT Haber'de bugün gerçekleşen söyleşinin ilgili bölümünün deşifresi:

SORU: Yeni KHK ile ihraç edilenlere yargı yolu açılacağına dair haberler var. Buna ilişkin süreç nasıl olacak, devam eden yargı sürecine etkisi olacak mı?

CEVAP: Öyle bir şey mümkün değil, hukuken mümkün değil, KHK ile bir işlem yapmışsanız, eğitim kurumunu kapatmışsınız, yayın organını kapatmışsınız, lisansını iptal etmişsiniz, kamu görevinden çıkarmışsanız, bunlara karşı yargı yolu kapalı, bu Anayasa hükmü. Bu alanda bir yargısal yol açabilmek için, KHK'ların Anayasa'ya aykırılığı öne sürülemez şeklindeki Anayasa hükmünün değiştirilmesi gerekiyor. Yani özetle öyle bir çalışma yok.

26 Eki 2016 - 22:05 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.