Kılıçdaroğlu’ndan AİHM’e KHK Kararı Tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hak arayan iki genç arkadaşımız açlık grevi yapıyorlar. İşimi geri istiyorum diyorlar buna bile tahammül edemiyorlar. Neden? 20 Temmuz darbesi nedeniyle. Sonunda ne oldu? Alıp hapse attılar.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Batman'ın Kozluk ilçesinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yılmaz'ı anarak, "Terörün ne kadar acımasız olduğunu, insanlık düşmanı bir olay olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bu tür dramların yaşanmasını istemiyoruz. Bizim huzura, birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Bizim uygarca tartışmaya ihtiyacımız var. Bizim gerginliklerden uzak durmaya ihtiyacımız var. Her seferinde bunu söyledim. Her seferinde terörün bir insanlık suçu olduğunu, teröre karşı amasız, fakatsız, lakinsiz hiçbir gerekçe üretmeden hepimizin karşı çıkması gerektiğini söyledim. Dilimde tüy bitse de ben bunu söylemeye devam edeceğim. Ta ki Aybükeler rahatlıkla Anadolu'nun her tarafında öğretmenlik yapıncaya kadar. Askerlerimiz güvenlik içinde görevlerini yapıncaya kadar. Bütün bunları hep dile getireceğiz. Terör bir insanlık suçudur, teröre karşı durmakta hepimizin ortak görevidir" diye konuştu.

"AİHM'E SESLENMEK İSTİYORUM SİZDE DE VİCDAN, HUKUK BİLİNCİ VAR MI ACABA?"

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Avrupa İnsan Hakları karar vermiş, bir komisyon kuruldu o komisyondan geçtikten sonra dilekçeler bize gelecek. Siz Türkiye'de ne olup bittiğini bilmiyor musunuz? Hangi adaletten söz ediyorsunuz, hangi komisyondan söz ediyorsunuz? Şu anda Türkiye'de yargı resmen iktidarın tetikçiliğini yapıyor. AİHM bu konuma düşmemeli. Eğer bu konuma düşerse o kurum da saygınlığını yitirir. Yüksek Seçim Kurulundaki (YSK) bir çetenin öngörüsüyle gayrimeşru bir anayasayı dayattılar. Bu anayasa yürürlükte olabilir ama meşru değildir. Üniversitelerde de kıyımlar yapılıyor. Hak arayan iki genç arkadaşımız açlık grevi yapıyorlar. İşimi geri istiyorum diyorlar buna bile tahammül edemiyorlar. Neden? 20 Temmuz darbesi nedeniyle. Sonunda ne oldu? Alıp hapse attılar. Şimdi AİHM'e seslenmek istiyorum sizde de vicdan, hukuk bilinci var mı acaba? O insanlar öldükten sonra mı karar vereceksiniz?"

13 Haz 2017 - 21:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.