Kılıçdaroğlu'ndan Yenikapı açıklaması

CHP Lideri, Başbakan Yıldırım'a bir mektup göndererek KHK kararlarının bazılarının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a mektup göndererek OHAL kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerle ilgili uyarılarda bulundu.

HUKUK UYARISI

Bazı düzenlemelerin anayasaya aykırı olduğunu ifade eden CHP Lideri, hukuka uygunluk uyarısı yaptı.

ERDOĞAN'IN AZALAN İTİBARIYMIŞ

- Benim katılmak istememenin birkaç nedeni var. Birincisi, demokrasi ve cumhuriyet için birlik görüntüsü vermekten yana bir sıkıntımız yok. Karşı olduğumuz bilindiği halde olağanüstü koşullar gereği Saray’a gittim örneğin. Ama (Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın) dışarıda azalan şahsi itibarının muhalefet liderleri üzerinden bu yolla yükseltilmeye çalışıldığı kuşkumuz var. İkincisi, Olağanüstü Hal ve Kanun Hükmünde Kararnameler konusundaki eleştiri ve önerilerimizi dikkate alınmadığına izlenimimiz var. Bunların Meclis’e getirilmesi, görüşülmesi gerekiyor. Böyle önemli bir dönemde, devletin yeniden yapılandırılması konusundaki kararları 3-4 kişinin oturup kendi arasında alması doğru değil. İtirazlarımızın bilinmesini istiyoruz.

04 Ağu 2016 - 13:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.