Kirazlı Halkalı metro hattı ihaleye çıkıyor

Birçok ilçeyi etkileyerek trafiği azaltacak Kirazlı Halkalı metro hattı ihalesi yakında gerçekleştirilecek.

Ekim 2015'te ÇED süreciyle duyurduğumuz Kirazlı Halkalı metro hattında ihale tarihi belli oldu. Küçükçekmece, Bahçelievler, Bağcılar semtlerinden geçecek Kirazlı Halkalı metro hattıyla trafik yoğunluğunun da azalması öngörülüyor.

Halkalı Kirazlı metro hattı, aktif olarak kullanılan M1B Aksaray-Otogar-Kirazlı hattının da bir uzantısı olacak. Yeni hatdoğu-batı doğrultusunda konumlandırılıyor ve M1 metro hattı ile Marmaray bağlantısı sağlanıyor.

9 duraktan meydana gelecek olan Halkalı Kirazlı metro hattının 6 istasyonu yer altında, 2 istasyonu kısmen yer altında ve 1 istasyonu ise viyadük üzerinde inşa edilecek.

Toplamda 9,7 kilometre uzunluğunda tasarlanan Halkalı Kirazlı metro hattının ihalesi 18 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. İhale sonrası sözleşme imzalandıktan sonra 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlandıktan sonra, 1.080 takvim gününde tamamlanacak.

Söz konusu Halkalı Kirazlı metrosu;

- Kirazlı istasyonunda 2013 yılında hizmete alınan M3 Kirazlı-Metrokent-Olimpiyat Parkı metro hattı ile,

- Mimar Sinan istasyonunda tasarım aşamasındaki Havalimanı – İkitelli metro hattı ile,

- Halkalı istasyonunda düzenleme aşamasındaki Marmaray ile bağlantılı olacak.

Halkalı Kirazlı metro durakları:

- Halkalı istasyonu

- Yarımburgaz İstasyonu

- Toplu Konut İstasyonu

- Hastane İstasyonu

- Merkez İstasyon- Fatih İstasyonu

- Mimar Sinan İstasyonu- Malazgirt İstasyonu

- Barbaros İstasyonu

KAYNAK HABERTÜRK

20 Haz 2016 - 16:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.