Kırmızı Alarmına Sağlık-Sen’den Destek

Sağlık-Sen, Kızılay’ın stoklarında kan azaldığı ve bağış çağrısı üzerine harekete geçti. Sağlık-Sen, ülke genelinde şubelerinin öncülüğünde sağlık çalışanlarıyla kan bağışında bulunacak.

Kırmızı Alarmına Sağlık-Sen’den Destek
Kırmızı Alarmına Sağlık-Sen’den Destek
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık-Sen, Kızılay’ın stoklarında kan azaldığı ve bağış çağrısı üzerine harekete geçti. Sağlık-Sen, ülke genelinde şubelerinin öncülüğünde sağlık çalışanlarıyla kan bağışında bulunacak. Kan bağışının başlangıcı, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş tarafından Antalya’da yapıldı. Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi’ne gelen Memiş, sendikasının Antalya Şube yöneticileri ve üyeleriyle kan bağışında bulundu. Metin Memiş ayrıca, kök hücre bağışında da bulundu.

Burada konuşan Metin Memiş, büyük bir özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının şimdi de kanıyla can vereceğini söyledi. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın, kurumun elindeki kan stoklarının azaldığı ve vatandaşları kan bağışına çağıran mesajını hatırlatan Memiş, “Ülke genelinde gerçekleştireceğimiz kan bağışı kampanyasını bugün Antalya’da başlatıyoruz. Önümüzdeki günlerde bütün şubelerimiz, sağlık çalışanı arkadaşlarımızla kan bağışında bulunacaklar” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının görevleri başında gerektiğinde kendi kanlarını vermekten çekinmediğini belirten Memiş, bunun son örneğinin 15 Temmuz darbe girişiminde yaşandığını ifade etti.

Kanın yapılamayan tek ilaç olduğunu ve elde edildiği tek yöntemin gönüllülük esasına göre yapılan bağışlar olduğuna dikkat çeken Memiş, “Sağlık çalışanları olarak toplumsal farkındalığa katkı sağlamak amacıyla bu kan bağışını gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı her erkek yılda 4 kez, kadınlar da 3 kez kan bağışlayabilir. Bağışladığımız bir ünite kan bizde bir eksikliğe yol açmayacak. Ancak bu bir ünite kan, bir kişinin hayata tutunmasına katkı sunacak, yaşama bağlayacak, o kişiyi sevdiklerinden ayırmayacaktır. Unutmayalım; kime ne zaman kan lazım olacağı bizim elimizde değildir. Bugün bağışlayacağımız bir ünite kan, belki de bizim en yakınlarımıza can verecektir. Bu sebeple, bir kez daha bütün sağlık çalışanlarını ve vatandaşlarımızı kan bağışlamaya, kanlarıyla can vermeye davet ediyorum.” dedi.

Daha önce de organ bağışı kampanyasına katıldıklarını belirten Memiş, Sağlık-Sen olarak toplumsal konularda öncülük yapmaktan duydukların memnuniyeti ifade etti.

Kızılay Antalya Şube Başkanı Dr. Cengiz Nizam ve Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Haluk Uyanık da konuşmalarında, Sağlık-Sen’in başlattığı kan bağışından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Ülke genelinde yapılacak böylesi önemli bir kampanyanın Antalya’dan başlatılması bizi de sevindirdi. Sağlık-Sen’e ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

05 Oca 2017 - 22:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.