Koca yürekli kahramanlar

Türkiye Ampute Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasında finalde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Herkesi gururlandıran, tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran bu koca yürekli kahramanlarının hepsinin ayrı bir hayat hikayesi var.

Türkiye Ampute Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasında finalde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Herkesi gururlandıran, tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran bu koca yürekli kahramanlarının hepsinin ayrı bir hayat hikayesi var.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Avrupa Şampiyonasının finalinde İngiltereyi 2-1 mağlup eden Ampute Milli Takımı, son yıllarda ay-yıldızlı formayla Türkiye'ye en büyük gururu yaşatan ekip oldu. Belki de bu zamana kadar çoğumuzun isimlerini duymadığımız kahramanlar onlar. Finale kadar güçlü rakiplerini adeta eze eze geldiler. Bu aşamadaki tek istekleri ise kupayı kaldıracakları karşılaşmayı Vodafone Park'ta oynamaktı. Beşiktaş yönetimi de Millilerin bu isteğini kırmadı ve kapılarını Ampute Milli Takımına açtı. Asıl engelin bedende değil kafalarda olduğunu bizlere bir kez daha gösteren kahramanları Türk insanı da yalnız bırakmadı. Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı dün akşam hepsi tek yürek oldu ve tam 40 bin kişi o zafere tanıklık etmek için Vodafone Park'a geldi. Son dakikalarda yenen gole rağmen pes etmeyen engelsiz sporcular, bitime az bir süre kala bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etti ve kupaya uzanan taraf oldu. Türkiye'yi gururlandıran bu 13 adamın hayat hikayeleri de farklı farklı. Şırnak'ta vatan görevindeyken hain bir pusuda ayağını kaybeden kaptan Osman Çakmak'tan, trafik kazasında ayağını kaybeden Alican'a kadar hepsi değişik anılar biriktiriyor.

İŞTE HAYAT HİKAYELERİ

İşte bizleri gururlandıran o 13 aslan yürekli ve hayat hikayeleri:

Osman Çakmak: TSK Engelli Spor Kulübü'nde forma giyen Ampute Milli Takım kaptanı Çakmak, Şırnak'ta mayına basması sonucu sol ayağını kaybetmiş.

Alican Kuruyamaç: Trafik kazasında ayağını kaybeden Şahinbey sporcusu Alican, dün akşam tarih yazan isimlerimizden biri.

Mehmet Yunsur: Şahinbey'de oynayan Mehmet Yunsur, tarlada çiftçilik yaparken ayağını saman makinasına kaptırıyor ve ampute oluyor.

Fatih Karakuş: Henüz 5 yaşındayken elektrik çarpması sonucu sol kolunu kaybeden Karakuş, futbol hayatına Şahinbey'de devam ediyor.

Muhammet Yeğen: Doğuştan bir bacağı kısa olan Muhammet, futbola TSK Engelli SK'da devam ediyor.

Feyyaz Gözaçık: Sağ bacağı doğuştan olmayan Gözüaçık, Şahinbey oyuncusu.

Ömer Güleryüz: Sol ayağı doğuştan kısa olan Ömer, Yeditepe SK'da forma giyiyor.

Barış Telli: 5 yaşında futbol oynarken araba çarpması sonucu ayağını kaybeden Barış, İzmir BŞB sporcusu

Kemal Güleç: Şırnak'ta vatani görevini yaparken geçirdiği kaza sonucu ayağını kaybeden Kemal, şu an TSK SK'da futbol oynuyor.

Fatih Şentürk: Geçirdiği motosiklet kazası sonucu sol ayağını kaybeden Şentürk, Şahinbey futbolcusu.

Serkan Dereli: Doğuştan sol ayağı olmayan Serken Dereli ise Pendik Belediye'de futbol oynuyor.

Rahmi Özcan: Doğuştan sağ bacağı olmayan Rahmi de bize bu gururu yaşatan oyuncular arasında. Kendisi Şahinbey futbolcusu.

Selim Karadağ: Sol kolu kısa olan Selim de Osmanlı SK sporcusu.

10 Eki 2017 - 12:30 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.