Koncuk: Alan Değişikliğinden Anlamadığınız Nedir?

“Alan değişikliğini defalarca dile getirdik, söylemediğimiz hiçbir yetkili kalmadı, yönetmelikte de var, her ne hikmetse uzadıkça uzuyor. Diplomaya bağlı alan değişikliği talebine kulak tıkamak pedagojik değildir. İnsanların verimli olacağı alana geçmesin

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, diplomaya alan değişikliği talebini bir kez daha gündeme getirerek, “Alan değişikliğini defalarca dile getirdik, söylemediğimiz hiçbir yetkili kalmadı, yönetmelikte de var, her ne hikmetse uzadıkça uzuyor. Diplomaya bağlı alan değişikliği talebine kulak tıkamak pedagojik değildir. İnsanların verimli olacağı alana geçmesini anlamamak nedendir?” dedi.

Genel Başkan, her yıl belli sayıda alan değişikliği talebi karşılanırsa, bu talebin ortadan kalkacağını da dile getirerek, “MEB verimliliği önemsiyorsa, insanların başarılı ve huzurlu olacağı alana diplomasına göre geçmesine kulak tıkamak yerine fırsat vermelidir” diye konuştu.

Genel Başkan Koncuk şunları kaydetti: “Alan değişikliğini defalarca dile getirdik, söylemediğimiz hiçbir yetkili de kalmadı, yönetmelikte de var, her ne hikmetse uzadıkça uzuyor. Diplomaya bağlı alan değişikliği talebine kulak tıkamak pedagojik de değildir. İnsanların verimli olacağı alana geçmesini anlamamak nedendir? Kaldı ki alan değişikliği talebinin nedenlerinden biri de Ömer Dinçer zamanında yapılan hatadır. Bu hatayı düzeltme sorumluluğu MEB'e aittir. Çözüm şeklini de söyledik, her yıl belli sayıda alan değişikliği talebi karşılanırsa bu talep ortadan kalkar, dedik. Anlamadığınız nedir? MEB verimliliği önemsiyorsa, insanların başarılı ve huzurlu olacağı alana diplomasına göre geçmesine kulak tıkamak yerine, fırsat vermelidir.”

26 Eki 2016 - 19:15 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.