Koncuk'tan Bakan Yılmaz'a "Performans" Tepkisi: Sırça Köşkte Oturup...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ' Öğretmenlere Performans Kriteri Geliyor ' açıklamasına tepki gösterdi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ' Öğretmenlere Performans Kriteri Geliyor ' açıklamasına tepki gösterdi.Koncuk: “Performans sistemi kamuda asla sonuç vermez.Öğretmen veya memurun başarısını nesnel verilerle ölçemezsiniz.Bu anlayış kamuda kaos yaratır.” dedi.

Genel Başkan şunları kaydetti:

“Performans sistemine ne zaman başlanacağı yönündeki soru üzerine de Yılmaz, "Herhalde bu yıldan itibaren başlarız." bilgisini paylaştı.

Yapma Sayın Yılmaz, mülakattan sonra öğretmene performans hatasına da düşme.Başarı, bölge imkanları, aile, öğrenci vb. kriterlere göredir.

Dolayısıyla her bölge, her il, her ilçe ve hatta her okulun sosyo ekonomik seviyesine göre performans kriterleri belirlemek mümkün değildir.

Neye mal olursa olsun yeni bir şey yapayım anlayışı bizi çok daha gerilere götürecektir.Önemli olan kalıcı ve huzur verici şeyler yapmaktır.

Performans sistemi kamuda asla sonuç vermez.Öğretmen veya memurun başarısını nesnel verilerle ölçemezsiniz.Bu anlayış kamuda kaos yaratır.

Evinde özel ders alan bir öğrencinin başarısı ile, kahvaltı yapamadan okula gelen öğrenci başarısı öğretmene yansıyınca, çıkan sonuç ne olur?

Sırça köşkte oturup, şömine başında memleket ya da eğitim hakkında ahkam kesmekle doğruyu bulmak mümkün olmuyor maalesef.Tabana inin, sorun.”

25 Eki 2016 - 08:11 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

03

Sezin saygın - Bizler Şubat 2017'de memuriyette 1 yılını dolduracak olan öğretmenler olarak hakkımız olan eş özrü tayinini istiyoruz. Sadece eşlerimize, yuvamıza kavuşmak istiyoruz.Kaynak: 2016 Şubat Ataması Öğretmenlere 2017'de Eş Özrü Hakkı Verilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 08:11
02

Kübra kaloğlu - Şubat 2016 atanan bütün öğretmenlerimize Şubat 2017 eş durumu hakkı verilmeli aileler kavuşturulmalı.Kaynak: 2016 Şubat Ataması Öğretmenlere 2017'de Eş Özrü Hakkı Verilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 08:11
01

Hanifi kaloğlu - 2016 şubatta atananlara eş tayini hakkı verilsin.Çocuklarımı çook özlüyorum.Aile birliğimiz sağlansın.Kaynak: 2016 Şubat Ataması Öğretmenlere 2017'de Eş Özrü Hakkı Verilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 08:11