KPSS için açık ve net mesaj veren parti yok

1 Kasım'da tekrar seçimlere gideceğiz. Memur adayları çeşitli yollarla seslerini duyurmaya devam ediyor ve atama taleplerini yineliyor ancak memur adaylarını ne duyan var ne gören. Siyasi partiler, seçim beyannamelerini açıkladı. Memur atamaları konusunda

AK PARTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi, 288 sayfalık beyannamesinde istihdam ve atamayla ilgili herhangi sayı ve vaatte bulunmamıştır. İş kuracak gençlere hibe ve kredi vaatleri vardır. ASDEP'in uygulamaya konulacağı belirtilmiştir. AK Parti'nin seçim beyannamesi daha kapsamlıdır ancak memur adaylarına yönelik herhangi bir atama sayısı ve müjdesi verilmemiştir. Taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edileceği müjdesi verilmiştir. 13 yıldan beri tek başına iktidarda olan AK Parti'nin tüm kesimlerle ilgili vaatlerde bulunması çok olumludur ancak beyannamede memur adaylarının unutulduğunu söyleyebiliriz. Son derece titizlikle hazırlanan beyannamede KPSS mağdurlarına yer verilmemesi, atama umudunu koruyan memur adaylarını üzmüştür.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi, bazı Bakanlıklara yapacağı atamalarla ilgili sayı vermiştir ancak beyannamesinde KPSS mağdurlarının tamamına yer vermemiştir. Verilen atama vaatlerinin de kısa vadede mi orta vadede mi veya uzun vadede mi düşünüldüğü belli değildir. Her köye bir ziraat mühendisi ve/veya veteriner hedefiyle Bitkisel ve Hayvansal Üretim Merkezleri bünyesinde 18 bin nitelikli genç uzman istihdam sözünü veren CHP, Kamuda ve özel sektörde engelliler için ayrılan boş kadroları doldurarak 50 bin engellinin istihdam edilmesini sağlayacağını, kuracakları Aile Merkezleri'nde 45 uzman istihdam edeceğini açıklamıştır. Ayrıca KPSS A grubu kadrolar dahil her türlü kamu hizmetine giriş sınavlarıyla ilgili düzenleme getireceğini açıklamıştır.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi, Personel rejiminin, liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden düzenleneceğini açıklamıştır. Kamu görevine girişte, ilerleme ve yükselmede objektiflik ve fırsat eşitliğine vurgu yapmıştır. Beyannamede Sözleşmeli, geçici, taşeron elemanı, 4/B'li, 4/C'li, vekil ve benzeri adlar altında istihdam edilenlerin tamamının kadrolu istihdamını sağlayacak düzenlemeler yapılacağı belirtilirken boş bulunan imam ve müezzin kadrolarına atama yapılacağı, Kırsal Kalkınma Projesi Kapsamında Kamuya 30.000 Ziraat Mühendisi, Orman Mühendisi, Maden Mühendisi, Turizmci ve Veteriner Hekim alınacağı, İş ve meslek danışmanlarına mesleklerine uygun olan alanlarda istihdam imkanları getirileceği, Kamudaki engeli kotalarının tamamına üç ay içinde atama yapılacağı ifade edilmiştir.

KPSS Mağdurları Ne Olacak?

2014 KPSS'de Lisans düzeyinde 1 Milyon 127 bin 777, Ön Lisans düzeyinde 778 bin 937, Orta Öğretim düzeyinde 1 Milyon 682 bin 955 adayın sınavı geçerli sayılmıştır. Yani toplamda 3 Milyon 589 bin 669 memur adayımız vardır. Atama bekleyen aday sayımız 3,5 milyondur. Hangi alanlarda yığılma olduğu bellidir. Siyasi partiler, açıkladıkları seçim beyannamelerinde birkaç istisna dışında memur adaylarına net sayılar vererek atama sözü vermemişlerdir, verilen sayıların kısa vadede gerçekleşme ihtimali yoktur.

SONUÇ: KPSS'ye girerek memur olma hayali taşıyan gençlere, siyasi partilerden açık ve net mesajlar verilememiştir. KPSS'den yüksek puan almış adaylar, bölümünden hiç kadro açılmayan adaylar ve mülakatla atamada atanamayan yüksek puanlı adaylar için beyannamelerde atama sözü verilmeliydi. Bir seçim dönemi daha memur adayları ve KPSS mağdurları için sönük geçmektedir. Memur adayları, Siyasi partilerden ve liderlerden seçime kadar memur atamalarıyla ilgili vaatler ve sözler duymak istiyor.

Zeki KARA

Eğitimci-Yazar

www.memurlar.net

08 Eki 2015 - 12:03 - Sınav


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.