KPSS kılavuzu soru cevap dosyası 2

2015 KPSS Kılavuzu özelinde hazırladığımız 2. soru cevap dosyasını yayımlıyoruz.

Memurlar.Net - Özel
Haber albümü için resme tıklayın

2015 KPSS'ye başvuru işlemleri, 6 Mayıs 2015 başladı, 21 Mayıs 2015 tarihinde sona erecek.

Kılavuz özelindeki ilk soru cevap dosyasını bu hafta yayımlamış ve birden fazla lisans mezunu olmak, YDS puanının etkisi, mezun olma durumu, kimlerin internet üzerinden başvuru yapabileceği gibi sorulara ynıt vermiştik.

2. dosyamıza ait soru cevaplara aşağıda yer verilmiştir.

POMEM ALIMLARI İÇİN NE YAPMALIYIM?

Soru: Merhabalar. Ben bu yaz kamu yönetimi bölümünden mezun oluyorum. Kpss alandan gireceğim sınava ve polislikte düşünüyorum. POMEM için başvurularda herhangi bir seçim yapmam gerekiyor mu? Polislikte P3 puan türü dikkate alınıyor bunun için kpss alan başvurum yeterli kalacakmıdır? Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevap: Pomem alımlarında KPSSP3 puanı kullanılmaktadır. Bu nedenle, POMEM için sınava başvuracak adayların sadece Cumartesi sabah oturumu için 50 TL yatırmaları yeterlidir.

HEMŞİRELİK ALANINDA FORMASYON ALIYORUM, HANGİ OTURUMLARA GİRMELİYİM?

Soru: Ben 2 dönem sürecek olan Pedagojik Formasyon sertifika programının "Sağlık/Hemşirelik alanında" 1. dönemindeyim; ben hangi oturumlara girmeliyim?

Cevap: ÖABT testi 12 Temmuz'da yapılacak olup, hemşirelik alanında alan testi yapılmayacaktır. Bu nedenle Cumartesi Sabah oturumu (GY-GK) ve Cumartesi öğleden sonra (Eğitim Bilimleri) oturumuna girmeniz yeterlidir. Yani 100 liralık sınav ücreti yatıracaksınız.

MEZUN OLMAYAN ÖĞRETMEN ADAYLARI SINAVA GİREBİLİR Mİ?

Soru: Henüz mezun değilim. Öğretmenliği düşünüyorum. Sınava girebilir miyim?

Cevap: Mezun olmayanlar da sınava girebilmektedir. MEB'in açıklayacağı kadrolara başvuru sırasında mezun olmanız yeterlidir.

A KURUMU UZMANLIĞI İÇİN HANGİ TESTLERDEN SINAVA GİRMELİYİM?

Soru: KPSS 2015 e girmeyi düşünüyorum fakat herhangi bir bilgim yok bu konuda. İlk olarak Başbakanlığa girmek için hangi oturumda girmem gerekiyor sınava.

Cevap: Bu soruya daha önce detaylı olarak cevap vermiştik. tıklayınız.

MEMUR OLUP DA, ÖĞRETMEN OLARAK ATANANLARIN MUVAFAKAT İŞLEMİ NASIL OLMAKTADIR

Soru: Sağlık Bakanlığı' na bağlı bir kamu kurumunda kadrolu memurum. Öğretmen KPSS sınavına başvuru yaptım. Atama zamanı herhangi bir kadroya atanırsam muvafakat almam yeterli olur geçiş yapmak için değil mi?

Cevap: MEB, 2014 yılı öğretmen alımlarında, daha önce uyguladığı, başvuru sırasında muvafakat alınmalı uygulamasını kaldırmış ve muvafakatı atama sonrasına bırakmıştı. Bu konuda yönetmelikte açık bir kural yazmamaktadır. Bu nedenle, bu yılki uygulama için ağustos ayı kılavuzunu beklemek gerekmektedir.

FORMASYONU, ÖSYM İNTERNET SİTESİNE TANITMAMIZ GEREKMİYOR MU?

Soru: Lisans mezunuyum . 4.senemde formasyon aldım . bu formasyonu ösym ye tanıtmamız gerekir mi? ösym bürosuna sordum.gerek yok dedi ama sizler daha iyi bilirsiniz.

Cevap: Formasyon bilgilerinin ÖSYM ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Formasyon bilgileri, öğretmen alımı sırasında MEB'e verilecektir.

09 May 2015 - 06:51 - Sınav


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.