KPSS kopyacılarının 37'si öğretmen, 1'i maliye müfettişi

Gözaltı karan verilenlerin 37'sinin öğretmen, 11'inin özel sektör çalışanı, birinin TRT yapım görevlisi, birinin maliye müfettişi ve birinin ise de Maliye Bakanlığı'nda veri kontrol memuru olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı karan bulunan ve firari olan ba

Fetullah Gülenin liderliğini yaptığı iddia edilen FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik soruşturmalar devam ediyor. 2010 KPSS sorularının çalınmasına yönelik soruşturmada 34 kişi gözaltına alındı. 17 şüphelinin ise firari olduğu bildirileli. Şüphelilerden B.D.'nin iptal edilen 2010 KPSS'de 118 net yaptığı, tekrar edilen sınavda ise 44 nete düştüğü bildirildi. 110 net yapan H.C. ile 119 net yapan Y.D.'nin tekrar edilen sınavda 60 net yaptı.

2010 Kamu Personel Seçme Smavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul'da 12, Kocaeli'de 8, Bursa'da 4 olmak üzere 24 ilde 51 kişi hakkında gözalti karan verildi, 34'ü gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Savası Yücel Erkman'ın, 2010'daki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında 24 ilde 8'i kadın 51 kişi hakkında gözalü karan alındı.

17 ŞÜPHELİ FİRARDA

Gözaltı karan verilenlerden 12'sinin İstanbul, 8'inin Kocaeli, 4'ünün Bursa'da yaşadığı, diğer zanlıların Ankara, Erzurum, İzmir, Kayseri, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Antalya, Trabzon, Hatay, Van, Diyarbakır, Nevşehir, Bitlis, Amasya, Şımak, Sakarya, Tunceli, Balıkesir, Elazığ ve Eskişehir'de bulunduğu öğrenildi.

Emniyet güçlerinin operasyonu sonucu şüphelilerden 34'ünün gözaltına alındığı, bunlardan 4'ünün kadın olduğu belirtildi. 17 şüphelinin ise firari olduğu bildirildi.

Gözaltı karan verilenlerin 37'sinin öğretmen, 11'inin özel sektör çalışanı, birinin TRT yapım görevlisi, birinin maliye müfettişi ve birinin ise de Maliye Bakanlıgı'nda veri kontrol memuru olduğu öğrenildi. Hakkında gözalti karan bulunan ve firari olan bazı öğretmenlerin, gece saatlerinde okul yöneticilerinden izin alarak bugün işyerlerine gitmedikleri belirtildi. Soruşturma kapsamında şüphelilere, "terör örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandmalık, suç delillerini yok etmek ve görevi kötüye kullanmak" suçlamalannın yöneltildiği kaydedildi.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen, 2010 KPSS'de sorulann çalınmasına yönelik soruşturmanın bir numaralı şüphelisi olduğu ifade edildi. Zanlılann, 2010 KPSS sorulanın önceden ele geçirdiklerine dair deliller bulunduğu ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduklan öne sürüldü.

118 NETTEN 44 NETE DÜŞMÜŞ

B.D.'nin iptal edilen 2010 KPSS'de 118 net yaptığı, tekrar edilen sınavda ise 44 nete düştüğü, 2010 KPSS'de 110 net yapan H.Ç. ile 119 net yapan Y.D.'nin tekrar edilen smavda 60 net, şüpheli A.H.K'nın ise iptal edilen 2010 KPSS'de 119 net, tekrar edilen smavda ise 63 net yaptığı kaydedildi. Haklarında gözalti karan bulunan bazı şüphelilerin 2010 KPSS ile tekrar edilen smavda yaptiklan netlerin karşılaştırmalan şöyle: "SA. 116 netten 72 nete, H.T. 120 netten 77 nete, T.S, 120 netten 77 nete, H.A. 119 netten 77 nete, A.S. 118 netten 87 nete, C.Ç. 116 netten 77 nete, A.B. ise 120 netten 92 nete düştü."

SORULAR SINAVDAN ÖNCE ÖĞRETMEN B.Ç'ye GÖNDERİLDİ

10-11 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı sorularının smavdan 4 gün önce Turgut Özal Düşünce ve Hamle Demeği Bilgi İşlem Sorumlusu B.K tarafından öğretmen B.Ç'ye gönderildiğinin belgelenmesinin ardından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, sorulann sızdırıldığı yer olan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Demegi'nin paralel devlet yapılanmasının merkezi olduğu tespit edildi. Sorulan demekte bulunan bilgisayardan sızdıran B.K , yurtdışma firar etti.

KPSS sorularını e-mail ile smav öncesi gönderilen B.Ç, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede; "Bursa'da 4 yıl boyunca Fetullah Gülen cemaatine ait evlerde benim gibi öğrencilerle bir arada kaldık." demişti. Sorulan sızdıran ve alan kişinin, Fetullah Gülen cemaati ile ilişkisinin ardından soruşturma açıldı.

REKTÖR DE KPSS FİRARİSİ

Paralel devlet yapılanmasının eğitim ayağını ortaya çıkaracağı ifade edilen 2010 KPSS sorularının çalınmasına ilişkin soruşturmada Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın şüpheli olduğu ve soruşturmanın ardından yurtdışma kaçtığı bildirildi.

Zaman

31 Mar 2016 - 13:27 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.