KYK burs sonuçları son dakika açıklaması (2016 - 2017)

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite öğrencileri KYK burs sonuçlarını merakla bekliyor. İşte 2016 - 2017 KYK burs sonuçları ile ilgili son dakika gelişlemeler

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı dönemi içinde burs başvurusu yapan öğrenciler bu sorunun yanıtını arıyor. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK başvuru sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeler memurpostasi.com'da

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONUÇLANACAK?

2016 - 2017 yılı eğitim öğretim dönemi içinde başlayan KYK burs başvuru sonuçlarının gelen son dakika haberle birlikte Aralık ayı içerisinde içerisinde açıklanması bekleniyor. Kredi Yurtlar Kurumu konuyla ilgili resmi açıklama yapması halinde tüm gelişmeleri memurpostasi.com'dan takip edebilirsiniz.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

KYK bursu ve kredi sonuçları, kurumun sonuç sayfası ve e devlet sistemiyle aynı anda kyk.gsb.gov.tr'den açıklanacaktır. Adaylar sonuçlara TC kimlik ve kimlik bilgileri ile kurumun internet sitesinden takip edebilecek.

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Burstan yararlanacak öğrenciler,

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

- Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

- İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

- Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

- Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

DGS İLE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

2016-2017 Öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yurt içinde veyea K.K.T.C'nde bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler için burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Öğrendiler 28 Ekim saat 23.59'a kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

28 Eki 2016 - 19:11 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.