Latif Selvi: Milletin, memleketin yararına olan her değişimi destekleriz

Latif Selvi, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar ile birlikte Aksaray ve Kütahya’da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşmalarına katıldı.

Latif Selvi: Milletin, memleketin yararına olan her değişimi destekleriz
Latif Selvi: Milletin, memleketin yararına olan her değişimi destekleriz
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Eğer bir toplumda huzur ve saadet temin edilecekse, bu, özgürlük, emeğin karşılığının elde edilmesi ve insani değerler çerçevesinde hepimizin huzur içinde yaşayacağı bir ortamı sağlamakla mümkündür. Bunun öncüleri, emeğin karşılığı, herkesin hakkını aldığı ve herkesin insanca bir hayat kalitesine kavuştuğu bir ortamı temin etmek ve bu çerçevede de milletine, memleketine ve temsil ettiği kimselere layık olmak için mücadeleyi veren insanlar olmalıdır. Bunun için de sendikacılığımızı çok önemsemeliyiz. Bu ülkede yapılacak hangi hizmet varsa, o hizmetin gerçekleşmesi için kolları sıvamış, memleketi, milleti adına hizmet üreten bir sivil toplum kuruluşuyuz” dedi.

Latif Selvi, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar ile birlikte Aksaray ve Kütahya’da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşmalarına katıldı.

Toplantılarda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Selvi, sendikacılığın önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Ne zaman bir toplum bir girdapla yüz yüze gelse, sıkıntılarla boğuşmak mecburiyetinde olsa, yeniden zorlukları göğüslemek suretiyle kaldığı yerden yoluna devam etmek için tarihi bir inisiyatif alır. İşte bu, hedeflediğimiz noktayı gerçekleştirebilmek için hepimiz için bir kilometre taşıdır. Hatırlayın, ülkemiz hükûmet kuramamış, kimin yöneteceği belli olmayan, çukurlar üzerinden ülkemizin iş karışıklığa sürüklendiği kritik günlerde, adeta kayyum emriyle seçime gitmeye mecbur kaldığımız günlerde, ‘ülke söz konusuysa inisiyatif almak hepimizin görevidir’ diyerek yollara çıktık. O gün, nasıl tarihi bir görevi ifa etmişsek, bugün de yine bir görevi ifa etmek için bir aradayız. Milletin vicdanı sivil toplum kuruluşları eliyle yansır. Ancak, sivil toplum kuruluşları içinde sendikaların yeri ayrıdır. Çünkü eğer bir toplumda huzur ve saadet temin edilecekse, bu, özgürlük, emeğin karşılığının elde edilmesi ve insani değerler çerçevesinde hepimizin huzur içinde yaşayacağı bir ortamı sağlamakla mümkündür. Peki, bunun öncüleri kimler olmalı? Emeğin karşılığı, herkesin hakkını aldığı ve herkesin insanca bir hayat kalitesine kavuştuğu bir ortamı temin etmek ve bu çerçevede de milletine, memleketine ve temsil ettiği kimselere layık olmak için mücadeleyi veren insanlar olmalıdır. Bunun için de sendikacılığımızı çok önemsemeliyiz. Bu ülkede yapılacak hangi hizmet varsa, o hizmetin gerçekleşmesi için kolları sıvamış, memleketi, milleti adına hizmet üreten bir sivil toplum kuruluşuyuz. Sendikal tarihimiz, tarihi başarılarla, kazanımlarla ve nitelikli çalışmalarla doludur.”

1 milyon 111 bin 111 üye hedefi için gece gündüz demeden çalışmalıyız

Selvi, Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısı hedefinin 500 bin, Memur-Sen’in ise 1 milyon 111 bin 111 olduğunu hatırlatarak, belirlenen hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden çalışacaklarını, toplu sözleşme masasına güçlü bir şekilde oturmak istediklerini dile getirdi.

Memur-Sen’in Türkiye’nin en örgütlü sivil toplum kuruluşu olduğunu ve tüm kamu görevlileri için mücadele ettiğini kaydeden Selvi, “Böylesine güçlü örgütlü yapının bu ülkenin gelişmesine önemli katkıları olmuş ve olacaktır. Memleketimizin geleceği, insanımızın refahı için sorumluluk almayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bentleri yıkmak için ‘evet’ diyoruz

16 Nisan’da yapılacak referandum konusuna da Latif Selvi, “Herkes bilmelidir ki, biz Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak referandumda Türkiye’nin tam bağımsızlığı için, istikrar için, daha güçlü bir Türkiye için ‘evet’ oyu kullanacağız. Bugün milletvekilleri yasama görevi yapmak yerine yürütmenin bir parçası haline gelmiştir. Hâlbuki yeni sistemde milletvekillerinin tek bir görevi olacak, o da, yasama faaliyeti. Yargı erki görevini bağımsız şekilde yapacaktır. Yani yeni sistem ile Cumhurbaşkanını denetleyebilecek. ‘Diktatörlük, tek adamlık, başkana kimse karışamayacak’ iddiaları, tamamen bilinçsizce ortaya atılan iddialardır. Cumhurbaşkanının şu an Meclisi feshetme yetkisi var fakat yeni sistemde böyle bir şey söz konusu değil. Yeni sistemde Meclis feshedildiğinde Cumhurbaşkanı kendini de feshetmiş olur. Bu ülke, milletvekili transferlerinin yapıldığı, yargının yürütmeyi kelepçelediği sistemden sorunları çözen, millet iradesinin önünü açan sisteme geçecektir. Bunun için 16 Nisan’da ‘evet’ diyoruz. Millet için faydalı olacak ne varsa bizim irademiz oradadır. Öncülük etmekten onur duyarız. Memur-Sen ailesi olarak, aciz değiliz, güçlüyüz. Bentleri yıkan seller gibi ‘evet’ için geliyoruz ve bu değişimin desteklenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bayraktutar: ‘Evet’ için çok sebebimiz var

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar ise, 10 bin dolarlık millî gelirimizin üzerine bir 10 bin dolar daha koymak için ‘evet’ diyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Milletin seçtiği başbakana bürokratların küfür etmemesi için ‘evet’ diyoruz. 15 Temmuz şeytanlarını taşlamak için ‘evet’ diyoruz. ‘Evet’ için çok sebebimiz var. Memur-Sen olarak, ülkemiz için, milletimiz için dünya üzerinde bu millete umut bağlayanlar için ‘evet’ diyoruz.”

24 Mar 2017 - 21:36 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.