MAK Danışmanlık'tan son genel seçim anketi

MAK Danışmanlık genel seçim anketini yayınladı.

MAK Danışmanlık'tan son genel seçim anketi
Haber albümü için resme tıklayın

7 Haziran genel seçimlerine 4 aydan az bir süre kalmışken araştırma ve danışmanlık şirketleri araştırmalarına devam ediyor. MAK Danışmanlık 7 Haziran genel seçimleri öncesi bir anket yayınladı.

MAK Danışmanlığın 30 büyükşehir, 14 il ve 120 ilçede 5 bin 454 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarına göre AK Parti yüzde 47.6 ile zirvede yer alırken HDP yüzde 8 ile barajın altında kaldı.

HDP BARAJI GEÇEMEDİ

7 Haziran genel seçimlerine parti olarak gireceğini açıklayan HDP'nin seçim barajını aşıp aşamayacağı konusunda bir süredir tartışmalar yaşanıyordu.

HDP'nin yüzde 9 ile yüzde 9,5 bandında bir oy oranına sahip olduğu söylense de MAK Danışmanlığın anketinde HDP yüzde 8'de kaldı.

ANKET SONUÇLARI

MAK danışmanlığın anketindeki verilere göre, AK Parti yüzde 47,6 ile birinci sırada yer alırken AK Parti'yi yüzde 24,8 ile CHP takip etti. Ankette MHP yüzde 14.3, HDP yüzde 8,Saadet Partisi 1,4 ve BBP yüzde 1,4 oy oranında kaldı.

12 Şub 2015 - 07:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.