Mardin'de jandarma karakoluna bombalı saldırı

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde PKK’lı teröristler, Askerlik Şubesi ve 8 Mart Jandarma Karakolu'na bombalı saldırı düzenledi. Şube önündeki bariyerler nedeniyle bahçeye giremeyen teröristler, bombalı aracı bina önünde patlattı. Patlamada Göçük altında kala

Kızıltepe-Mardin Karayolu üzerindeki Askerlik Şubesi’ne, saat 23.40 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Teröristler, askerlik şubesi önünde bulunan bariyerler nedeniyle bahçeye giremeyince, bombalı aracı bina önünde infilak ettirdi. İlçe genelinde duyulan patlamada, yakındaki bir inşaatta çalışan Suriyeli inşaat bekçisi hayatını kaybetti, askerlik şubesi önünde nöbet tutan 1'i asker ile 3'ü çocuk 11 kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle askerlik şubesinin bahçe duvarıyla çevredeki ev, işyerleri ve park halindeki onlarca araç hasar gördü.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Saldırının ardından bölgeye sağlık ekipleri ve takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Güvenlik güçleri, saldırı sonrası bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

02 Nis 2016 - 06:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.