MEB, aday öğretmenlere sadece yazılı yapabilecek

MEB, KPSS puanı ile öğretmenliğe atadığı adayları 1 yıl sonra isterse yazılı isterse yazılı ve sözlü sınavla asil öğretmen kadrolarına atayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS puanı ile öğretmenliğe atanan adayları, 1 yıl sonra asil öğretmenliğe atarken isterse sadece yazlı isterse de yazılı ve sözlü sınav uygulayabilecek

1739 sayılı Kanunun "Öğretmenlik" başlıklı 43. maddesine, 6528 sayılı Hanunun 5. maddesi ile 6. fıkra eklenmişti.

1739 sayılı Kanunun "Öğretmenlik" başlıklı 43. maddesi 6. fıkrası 01.03.2014 tarihinde aşağıdaki şekilde idi;

"Aday öğretmenler, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanırlar. Uygulanacak olan sözlü sınavda aday öğretmenler;

a) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,

b) İletişim becerileri, öz güveni ve ikna kabiliyeti,

c) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

d) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri,

yönlerinden Bakanlıkça oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilir."

1739 sayılı Kanunun "Öğretmenlik" başlıklı 43. maddesi 6. fıkrası 10.9.2014 tarihli 6552 sayılı kanunun 95. maddesi ile değiştirilerek madde metninde yer alan "yazılı ve sözlü sınava" ibaresi "yazılı ve/veya sözlü sınava" şeklinde değiştirilmiştir.

Akabinde aynı ibare, 19.11.2014 tarihli 6569 sayılı kanunun 24. maddesi ile değiştirilerek madde metninde yer alan "yazılı ve/veya sözlü sınava" ibaresi "yazılı veya yazılı ve sözlü sınava" şeklinde değiştirilmiştir.

Bu konuda 6552 sayılı Kanunla yapılan değişikliğin iptali için açılan davada, maddede değişiklik yapıldığı için Anayasa Mahkemesi KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA, yürürlüğünün durdurulması istemi hakkında KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA, karar vermiştir. Dolaysıyla, 6569 sayılı Kanunun iptali istemiyle dava açılmaması halinde, "yazılı veya yazılı ve sözlü sınava" ibaresi yürürlükte olacaktır.

1739 sayılı Kanunun "Öğretmenlik" başlıklı 43. maddesi 6. fıkrası hükmüne göre;

Aday öğretmenler en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak "yazılı sınava" alınacaklar.

Yada,

Aday öğretmenler en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak "yazılı ve sözlü sınava" alınacaklar.

Kısacası Milli Eğitim Bakanlığı isterse "yazılı ve sözlü sınav" yapmayarak sadece "yazılı sınav" yapabilecek.

Ahmet KANDEMİR

www.memurlar.net

13 Ara 2014 - 00:08 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.