MEB Bakanı Yılmaz'dan '2010 KPSS' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açığa alınmalarla ilgili bir an önce soruşturmaların başlatılacağını, doğrudan suçlu olmayanların görevlerine döndürüleceğini söyledi. Yılmaz, 2010 KPSS'nin iptal edilmesiyle ilgili hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini, eme

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açığa alımlar ve 2010 KPSS'nin iptaliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Eğitim-Sen MYK üyeleriyle 15 Temmuz soruşturmalarını ve 2010 KPSS'nin iptal edilmesini görüşen Yılmaz, açığa alınmalarla ilgili bir an önce soruşturmaların başlatılacağını, doğrudan suçlu olmayanların görevlerine döndürüleceğini söyledi.

Genel Başkan Kamuran Karaca başkanlığında Eğitim-Sen heyeti bugün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü. Görüşmede, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'a 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan durumla ilgili çeşitli sorun ve talepler ifade edildi. Bu talepler arasında açığa alınan üyelerle ilgili bir dosya sunuldu.

"DOĞRUDAN SUÇLU OLMAYANLAR GÖREVİNE DÖNECEK"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da 15 Temmuz sonrası açığa almalarla ilgili bir an önce soruşturmaların başlatılacağı, doğrudan suçlu olmayanların görevlerine döndürüleceği, üyelerle ait verilen listenin de titizlikle inceleneceğini ifade etti.

Yılmaz, Yüksek Disiplin Kurulu'na gelen dosyalarla ilgili de titizlikle davranılacağını, yurt dışına çıkışlarda sadece 15 Temmuz sonrası devam eden soruşturmalarla bağlantısı olanlara izin verilmemesi gerektiği ve bunun çözüleceğini ifade etti.

"KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK"

Bakan Yılmaz ayrıca, 2010 KPSS'nin iptal edilmesiyle ilgili hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini, emeğiyle sınavı kazananların rahat olması gerektiğini ifade etti.

03 Ağu 2016 - 21:22 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.