MEB, CHP'nin verdiği 140 ismi FETÖ listesinden çıkardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeni mağdurların yaratılmaması amacıyla oluşturulan Mağdur Komisyonu'na bugüne kadar bin 800 başvuru geldiği bildirildi.

MERİÇ TAFOLAR

CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'na FETÖ'yle ilişkisi olmadığı tespit edilen 169 kişinin listesini verdiklerini, bu isimlerden 140'ının sorunlarının çözüldüğünü de belirtti.

CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeni mağdurların yaratılmaması amacıyla oluşturulan Mağdur Komisyonu'na ilişkin Milliyet'e bilgi verdi.

Kaya, şunları kaydetti: Ciddi anlamda çok sayıda mağdur var. Bu insanların mağduriyetinin giderilmesi için ilgili bakanlıklara ulaşıyoruz. Biz, çok somut tespitlerimizi ve güvenebileceğimiz referansları bakanlığa iletiyoruz. Hatalı işlemi tespit edersek, düzeltilmesini talep ediyoruz. En son Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiğimiz 169 kişilik bir liste vardı, yaklaşık 140'ının sorununun çözüleceğini söylediler."

'Bir taşla birkaç kuş'

"15 Temmuz ile ilgisi olmamasına rağmen Barış Bildirisi'ne imza atan akademisyenleri de buraya dahil ediyorlar. Bir taşla birkaç kuş vurmaya çalışıyorlar. Yoruma bağlı gözaltılar, açığa almalar var. Bu, olmamalı. BankAsya'da şu veya bu nedenle hesap açtırmış olanların büyük bölümünü açığa almışlar. Bu bankada hesap açıp, açığa alınanların yüzde 10-15'inin mağdur olduğunu tespit ettik. Gram altın reklamı çıkmıştı, bu reklamdan etkilenip, bankanın özelliklerini bilmeden evdeki altınlarını buraya yatırmışlar, şu an açıktalar. Evsahibinin BankAsya'da hesabı var, kiracı BankAsya ile işlem yaptı diye açığa alınmış. Aktif-Sen'in yaklaşık 40 bin üyesi var. Eğitim-Sen'e, Eğitim-İş'e geçenleri tespit etmişler, onları da açığa almışlar." (Milliyet)

17 Ağu 2016 - 08:57 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.