MEB Görevde Yükselmede Boş Kadrolara Atama Yapılmalı

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, görevde yükselme sınavına göre yapılan atama sürecinde boş kalan münhal şef ve memur kadroları için görevde yükselme sınavı başarı sırasına göre atama yapılmasını istedi

gorevdeyukselme.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, görevde yükselme sınavına göre yapılan atama sürecinde boş kalan münhal şef ve memur kadroları için görevde yükselme sınavı başarı sırasına göre atama yapılmasını istedik.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal şef ve memur kadroları için görevde yükselme sınavı, 6.12.2015 tarihinde gerçekleştirilmiş, sınav sonucuna göre münhal kadrolar için yapılan atama süreci sonuçlandırılmıştır. Buna rağmen yönetmelik kapsamındaki kadroların bir kısmının halen münhal kaldığı bilgisine ulaşılmıştır.

Söz konusu sınavın eleme sınavı niteliğinde olmadığı, merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal şef ve memur kadroları için görevde yükselme suretiyle atama amacını taşıdığı izahtan varestedir.

Bu itibarla, başarı sırası esas alınarak boş kalan kadrolara adayların istekleri alınmak suretiyle atama yapılmalıdır.

29 Nis 2016 - 20:52 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

Sabirli - Kesinlikle ek atama yapilmali. Haydi ebs bu iş üstünde ciddi durmalisin. Hayirli haberlerinizi dört gözle bekliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Nisan 20:52