MEB, naklen maarif müfettişi alacak

Tasarı, Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'nın Teftiş Kurulu Başkanlığı şeklinde değiştirilmesinden etkilenen personele ilişkin geçiş hükümlerini düzenliyor.

Tasarı, Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'nın Teftiş Kurulu Başkanlığı şeklinde değiştirilmesinden etkilenen personele ilişkin geçiş hükümlerini düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'ya eklenen geçici maddeyle, 1. Hukuk Müşaviri olan personel Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, Rehberlik ve Denetim Başkanı olan personel Teftiş Kurulu Başkanı olarak başka bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılacak. Maarif Müfettişi ve Maarif Müfettiş Yardımcısı kadrolarında bulunanlar da bulundukları kadro dereceleriyle Eğitim Uzmanı kadrolarına atanacak. Eğitim Uzmanı kadrolarına atananlar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sonuna kadar eski görevlerine devam edecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olup, mesleğe özel yarışma sınavıyla girilen ve yeterlik sınavından sonra Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen müfettiş ve denetçiler ile Maarif Müfettişi, Eğitim Müfettişi, Milli Eğitim Denetçisi ve İl Eğitim Denetmeni olanlar arasından yapılacak mülakatta başarı gösterenler, bakan onayıyla Bakanlık Maarif Müfettişi olarak atanabilecek.

Mülakatta adayın; bir konuyu kavrayıp özetlemesi, ifade yeteneği, muhakeme gücü, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, liyakati ile genel ve fiziki görünümü, özgüveni, ikna kabiliyeti, genel kültürü, çağdaş, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı değerlendirilecek.

www.memurlar.net

23 May 2016 - 21:34 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.